a
 

Toni Aleksov i Dimitrovgrad odlični u „Igraj za zavičaj“

U prvom krugu novog kviza „Igraj za zavičaj“ predstavnik Dimitrovgrada Toni Aleksov bio je odličan i pobedio.

„Igraj za zavičaj“ je ustvari zanimljiv šou program, koji zajednički organizuju MENSA Srbije i RTS. Kroz niz igara inteligencije, veštine, znanja, pažnje i inventivnosti, takmičari pokazuju huamanost, takmičarski duh i reprezentuju svoj grad.

Naime, deo sredstava odlazi upravo u humanitarne svrhe, grad iz koga dolaze je sastavni deo priče „Igraj za zavičaj“, ali takmičari se bore i za sebe, pošto su kao pobednici u prilici da osvoje lepu svotu novca.

U prvom krugu takmičenja „Igraj za zavičaj“, zahvaljući Toniju Aleksovu Dimitrovgrad je bio bolji od Vrbasa, Kraljeva i Paraćina.

Govoreći za “Far” Toni Aleksov je obećao “dobru borbu” i u sledećim epizodama kviza “Igraj za zavičaj”.

Toni Aleksov je od ranije poznat gladaocima televizije kao učesnik pa i pobednik brojnih kvizova, od “Milionera” do “Visokog napona”, a Dimitrovgrađanima kao dobar košarkaš, trener mlađih uzrasta, novinar, predsednik udruženja “Fokus Caribrod” i organizator kulturnih aktivnosti u Centru za kulturu u Dimitrovgradu.

Slobodan Aleksić, Beograd

Foto: Dalibor Gligorov

Napisao/la

Iako rođen u Pirotu 1955. godine, svojim rodnim mestom smatra Dimitrovgrad (Caribrod), gde je proveo detinjstvo i završio osnovnu školu i gimaziju. Filozofski fakultet diplomirao u Beogradu. U novinarstvu od novembra 1982. godine, najpre u Beogradu 202, zatim u Radio Boru, pa na kratko u Studiju B, da bi od avgusta 1984. godine poceo da radi u Beogradskoj hronici, kasnijem Beogradskom TV programu. Od leta 1987. u Radio Jugoslaviji, a u Televiziju Beograd vraća se decembra 1995. Trenutno radi kao novinar na sajtu RTS-a. Osim na radiju i televiziji, sarađivao i u novinama, nedeljnicima i periodičnicima: “Danas”, “Vreme”, “Republika” na srpskom i “Balkanite”, “Bratstvo” i “Most” na bugarskom jeziku. Radio i na filmu i oko filma i bio jedan od pokretača i mentora radionice antropološkog dokumentarnog filma “Pametnik”, koja se održala na Staroj planini 2008. i 2009. i u Kanjiži 2010. godine. Priredio 2003. godine knjigu “Beskompromisni Dudov” u izdanju Doma kulture “Studentski grad”, koja govori o životnom putu i filmskoj poetici Zlatana Dudova, velikana sedme umetnosti.

Bez komentara

Ostavi komentar