a
 

Brnabić: Vlada posvećena nacionalnim manjinama

Vlada radi na unapređenju položaja pripadnika nacionalnih manjina u Srbiji i taj rad Saveta za nacionalne manjine je potvrda posvećenosti toj temi, rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić

Ona je na sednici Saveta za nacionalne manjine kazala da su brojne aktivnosti Vlade, medija i organizacija civilnog društva doprinele podizanju svesti građana o prisustvu pripadnika nacionalnih manjina i njihovim pravima.

U saopštenju Vlade koje je dostavljeno medijima se ističe da je Savet jednoglasno usvojio predlog Koordinacije nacionalnih saveta da kultura u 2019. godini bude prioritetna oblast, u kojoj se program finansiraju iz Budžetskog fonda za nacionalne manjine.

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružič je naveo da je za finansiranje takvih projekata i programa obezbeđeno 30 miliona dinara.

Slobodan Aleksić, Beograd (izvor: Fonet)

Napisao/la

Iako rođen u Pirotu 1955. godine, svojim rodnim mestom smatra Dimitrovgrad (Caribrod), gde je proveo detinjstvo i završio osnovnu školu i gimaziju. Filozofski fakultet diplomirao u Beogradu. U novinarstvu od novembra 1982. godine, najpre u Beogradu 202, zatim u Radio Boru, pa na kratko u Studiju B, da bi od avgusta 1984. godine poceo da radi u Beogradskoj hronici, kasnijem Beogradskom TV programu. Od leta 1987. u Radio Jugoslaviji, a u Televiziju Beograd vraća se decembra 1995. Trenutno radi kao novinar na sajtu RTS-a. Osim na radiju i televiziji, sarađivao i u novinama, nedeljnicima i periodičnicima: “Danas”, “Vreme”, “Republika” na srpskom i “Balkanite”, “Bratstvo” i “Most” na bugarskom jeziku. Radio i na filmu i oko filma i bio jedan od pokretača i mentora radionice antropološkog dokumentarnog filma “Pametnik”, koja se održala na Staroj planini 2008. i 2009. i u Kanjiži 2010. godine. Priredio 2003. godine knjigu “Beskompromisni Dudov” u izdanju Doma kulture “Studentski grad”, koja govori o životnom putu i filmskoj poetici Zlatana Dudova, velikana sedme umetnosti.

Bez komentara

Ostavi komentar