a
 

Dimitrovgrad ponovio Konkurs za sufinansiranje medijskih projekata

Posle dopisa Ministarstva kulture i informisanja Srbije, od 15. marta ove godine nakon kojeg je predsednik opštine Vladica Dimitrov poništio Javni poziv za sufinasiranje proizvodnje medijskih projekata iz oblasti javnog informisanja opštine Dimitrovgrad, od 8. januara 2019. godine, opština Dimitrovgrad je raspisala novi.

Uslovi konkursa i svota namenjena u tu svrhu su isti kao i na poništenom Javnom pozivu, ali se sada konkurs odnosi na unapređenje javnog informisanja na jezicima koji su u službenoj upotrebi na teritoriji opštine Dimitrovgrad.

U Javnom pozivu stoji i da je njegova namena sufinansiranje proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja koji doprinose istinitom, nepristrasnom, pravovremenom i potpunom informisanju svih građana opštine Dimitrovgrad, zaštiti i razvoju ljudskih prava i demokratije, unapređivanju pravne i socijalne države, slobodnom razvoju ličnosti i zaštiti dece i mladih, razvoju kulturnog i umetničkog stvaralaštva, razvoju obrazovanja, uključujući i medijsku pismenost kao deo obrazovnog sistema. Takođe, namenjen je i razvoju nauke, sporta i fizičke kulture, informisanju osoba sa invaliditetom, zaštiti životne sredine i zdravlja ljudi, unapređivanju medijskog i novinarskog profesionalizma i ostalih medijskih sadržaja koji doprinose zadovoljavanju potreba građana za informacijama i sadržajima iz svih oblasti života, bez diskriminacije.

Opština Dimitrovgrad je ove 2019. godine za sufinansiranje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja izdvojila milion i po dinara, a za sufinansiranje projekata na jezicima koji su u službenoj upotrebi na teritoriji opštine Dimitrovgrad 11 miliona.

Javni poziv je otvoren do 8. aprila tekuće godine, a sa dataljima konkursa zaintersovani mogu da se upoznaju na sajtu Opštine Dimitrovgrad.

Rezulati prvog, sada već poništeng konkursa nisu saopšteni, mada je o tome odlučivala tročlana komisija u sastavu Radoman Irić, Nikola Lazić i Vitomir Ćirić 7. februara ove godine.

Slobodan Aleksić

Foto: pixabay.com

Napisao/la

Iako rođen u Pirotu 1955. godine, svojim rodnim mestom smatra Dimitrovgrad (Caribrod), gde je proveo detinjstvo i završio osnovnu školu i gimaziju. Filozofski fakultet diplomirao u Beogradu. U novinarstvu od novembra 1982. godine, najpre u Beogradu 202, zatim u Radio Boru, pa na kratko u Studiju B, da bi od avgusta 1984. godine poceo da radi u Beogradskoj hronici, kasnijem Beogradskom TV programu. Od leta 1987. u Radio Jugoslaviji, a u Televiziju Beograd vraća se decembra 1995. Trenutno radi kao novinar na sajtu RTS-a. Osim na radiju i televiziji, sarađivao i u novinama, nedeljnicima i periodičnicima: “Danas”, “Vreme”, “Republika” na srpskom i “Balkanite”, “Bratstvo” i “Most” na bugarskom jeziku. Radio i na filmu i oko filma i bio jedan od pokretača i mentora radionice antropološkog dokumentarnog filma “Pametnik”, koja se održala na Staroj planini 2008. i 2009. i u Kanjiži 2010. godine. Priredio 2003. godine knjigu “Beskompromisni Dudov” u izdanju Doma kulture “Studentski grad”, koja govori o životnom putu i filmskoj poetici Zlatana Dudova, velikana sedme umetnosti.

Bez komentara

Ostavi komentar