Jezera Savat 1 i Savat 2 poribljena sa 760 kg šarana

Oaze sportskog ribolova u dimitrovgradskoj opštini, jezera Savat 1 i Savat 2, poznatija kao Smilovska jezera, poribljena su danas sa 760 kg šarana. Ovo je za portal FAR izjavio Vasil Andrejev, direktor “Sportsko turističkog centra Caribrod”.

This image has an empty alt attribute; its file name is 84-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 85-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 86-1024x683.jpg

On je naglasio da je reč o prvoj fazi poribljavanja u ovoj godini i da je u planu da se u narednom periodu jezera obogate sa još 650 kg karaša i babuške. Tako će u ove vetačke akumulacije, koje rado posećuje veliki broj sportskih ribolovaca, biti bačeno oko 1.400 kg ribe. Vrednost celokupne investicije poribljavanja je 400.000 dinara.

This image has an empty alt attribute; its file name is 87-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 88-1024x683.jpg

“Mesta gde je obavljeno poribljavanje su vidno označena i apelujem na sve ribolovce da poštuju zakon i pravilnik STC-a. Poribljavanjem Smilovskih jezera radimo na unapređenju sportskog ribolova, a planiramo da uskoro uredimo infrastrukturu i put oko jezera, da postavimo kante i kontejnere za smeće sve u cilju razvoja ribolovnog turizma u opštini” – naglasio je Andrejev.

P. Videnov

Foto: Mikan Andreev

Napisao/la

Петър Виденове е роден през 1970 година. Макар и агроном по професия, изцяло се посвещава на журналистиката. Журналистическата си кариера започва през 1995 г. в радио-телевизия Цариброд, където като журналист, водещ и редактор вече 21 години участва в създаването на различни радио и телевизионни предавания, документални филми, репортажи и интервюта на български и сръбски език. Виденов особено се отдава на опазването на културата и традицията на българското национално малцинство в Сърбия. Журналист-редактор (1999-2000), член на редколегията (2000-2002), главен и отговорен редактор на РТВ Цариброд (2002-2003) и (2009-2011). Дългогодишен сътрудник на Издателство „Братство“ и едноименния седмичник на български език. Сътрудничи с електронни и печатни медии в Сърбия и България, а особено с националната телевизия РТС – „ТВ журнал на български език“. Той е кореспондент на българското национално списание „Лов и риболов“. С агенцията за кинематографична и телевизионна продукция „Positive Production“ от Димитровград изготвя документални филми и предавания – режисьор и сценарист на филмите „Трио Форте“ и „Златан Дудов“. Той е един от основателите на сдружение на гражданите „Емблема“ и Интернет портала „Фар“. Занимава се с публицистика. Автор на книгата „По ловджийски“. Член на Независимото сдружение на журналистите на Сърбия и Международната федерация на журналистите (IFJ). Лауреат на значими журналистически награди и признания на домашни и международни медийни фестивали.

Bez komentara

Ostavi komentar