a

Jezera Savat 1 i Savat 2 poribljena sa 760 kg šarana

Oaze sportskog ribolova u dimitrovgradskoj opštini, jezera Savat 1 i Savat 2, poznatija kao Smilovska jezera, poribljena su danas sa 760 kg šarana. Ovo je za portal FAR izjavio Vasil Andrejev, direktor “Sportsko turističkog centra Caribrod”.

This image has an empty alt attribute; its file name is 84-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 85-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 86-1024x683.jpg

On je naglasio da je reč o prvoj fazi poribljavanja u ovoj godini i da je u planu da se u narednom periodu jezera obogate sa još 650 kg karaša i babuške. Tako će u ove vetačke akumulacije, koje rado posećuje veliki broj sportskih ribolovaca, biti bačeno oko 1.400 kg ribe. Vrednost celokupne investicije poribljavanja je 400.000 dinara.

This image has an empty alt attribute; its file name is 87-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 88-1024x683.jpg

“Mesta gde je obavljeno poribljavanje su vidno označena i apelujem na sve ribolovce da poštuju zakon i pravilnik STC-a. Poribljavanjem Smilovskih jezera radimo na unapređenju sportskog ribolova, a planiramo da uskoro uredimo infrastrukturu i put oko jezera, da postavimo kante i kontejnere za smeće sve u cilju razvoja ribolovnog turizma u opštini” – naglasio je Andrejev.

P. Videnov

Foto: Mikan Andreev

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar