Na Gradini marihuana među ćevapima i kolekcija pića u gepeku

Carinici su na izlazu graničnog prelaza Gradina kod Dimitrovgrada zaplenili marihuanu u posudi za hranu sa ćevapima, ali i 24 flaše žestokih pića pronađenih u prostoru za rezervni točak, navode u Upravi carina.

This image has an empty alt attribute; its file name is 66.jpg

Marihuana i hašiš su otkriveni kada je 31. marta na red za kontrolu stigao „reno“ turskih registarskih oznaka kojim su iz Nemačke ka Turskoj putovala dvojica 34-godišnjih državljana Turske.

This image has an empty alt attribute; its file name is 67-1024x683.jpg

Iako su oba putnika rekla da nemaju ništa da prijave, carinski službenici su ipak posumnjali u njihove reči. i imali su pravo, jer se u suvozačevoj plastičnoj posudi za hranu, među ćevapima našla i kesica puna marihuane. Detaljnom kontrolom je utvrđeno da se i u putnoj torbi vozača, kao i u omotu njegove kese duvana nalazi preko 20 grama marihuane i hašiša.

This image has an empty alt attribute; its file name is 68-1024x683.jpg

Dva dana pre toga, 29. marta, carinici su otkrili i 27 flaša konjaka, viskija i votke kod trojice 40-godišnjaka, nemačkih državljana turskog porekla, koji su se iz Nemačke uputili ka Turskoj.

Putnici su po flašu pića stavili su u svoje putne torbe znajući da je to dozvoljena količina za prenos preko granice, ali su carinici želeli da pogledaju i šta se nalazi u gepeku.

Kada su podigli pregradu kojom je od unutrašnjosti prtljažnika odvojen prostor za rezervni točak naišli su na pravi ”podrum pića”.

This image has an empty alt attribute; its file name is 69-683x1024.jpg

U skrivenom prostoru otkrili su 7 flaša votke „Gorbatschow“ i „Finlandia“, 3 boce viskija „Johnie Walker“ i čak 14 flaša nemačkog konjaka „Asbach Uralt“.

Pošto je svaki od putnika u torbi nosio po jednu flašu alkoholnog pića, što je dozvoljeno preneti preko granice bez prijave carinicima, one su im vraćene, dok su 24 flaše otkrivene u pregrađenom gepeku zaplenjene i predate u nadležnost carinarnice Dimitorvgrad do okončanja prekršajnog postupka.

Izvor i foto: Uprava carina Republike Srbije

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar