a

Održan tradicionalni Sajam zapošljavanja u Pirotu

U Pirotu je održan 31. tradicionalni Sajam zapošljavanja u organizaciji Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje.

This image has an empty alt attribute; its file name is 111-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 112-1024x683.jpg

Dragan Jenaćković, direktor NSZ Filijale Pirot, izjavio je da su na Sajmu oko 40 poslodavaca, i to ne samo sa područja Pirota već i sa područja Niša, Beograda i Novog Sada. Poslodavci traže radnike svih profila i stepena stručne spreme, počev od građevinske industrije, šivača, krojača, CNC programera, mašinskih inženjera do operatera, zavarivača, prodavaca, vozača autobusa, obezbeđenja.

“Beležimo sjajan rezultat od pre 6 meseci, gde smo od 300 slobodnih radnih mesta popunili zahvaljujući Sajmu 120” – rekao je Jenaćković.

This image has an empty alt attribute; its file name is 113-1024x683.jpg

“Sajam zapošljavanja je postao primer dobre prakse. Ja se radujem što dobija na masovnosti. Skoro 40 poslodavaca, sa 350 radnih mesta je široka paleta za nezaposlene. Imaju priliku da apliciraju za više radnih mesta. Karakterističan je i Sajam profesionalne orijentacije, koji je veoma dobar, jer mladi imaju priliku da vide šta se traži na tržištu i tako se lakše odluče za buduću profesiju” – rekla je u izjavi za novinare Dragana Tončić, načelnica Pirotskog upravnog okruga.

This image has an empty alt attribute; its file name is 114-1024x683.jpg

“Nezaposlenost je od 24% sišla na 11.3%. Ovde u Pirotskom okrugu je veliki broj građana našao posao. U narednom periodu hteli bismo da dođemo do jednocifrene stope” – izjavio je Dragan Jakovljević, član upravnog odbora NSZ.

This image has an empty alt attribute; its file name is 115-1024x683.jpg

“U skladu sa Nacionalnim akcionim planom Vlade Republike Srbije, NSZ planira 4.000.000.000 dinara za aktivne mere zapošljavanja. Cilj je da što veći broj građana nađu posao i ostanu u svom kraju” – dodao je Jakovljević.

Teodora Petrov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar