Otvoren poziv za Evropske priče o nasleđu

Ministarstvo kulture i informisanja objavilo je da otvoren poziv za podnošenje Evropskih priča o nasleđu, koji raspisuje Savet Evrope u okviru Dana evropske baštine.

Poziv za Evropske priče o nasleđu ima za cilj da identifikuje evropsku dimenziju kulturnog nasleđa specifičnih lokaliteta i zajednica. Odnosi se na prošle ili postojeće „priče“ koje bi organizacije i/ili institucije volele da podele i potencijalno razviju u projekte koji će doprineti razvoju zajednice.

Poziv za Evropske priče o nasleđu je uspešno pokrenut u okviru obeležavanja Evropske godine kulturnog nasleđa 2018. godine sa željom da se obeležavanje Evropske godine kulturnog nasleđa nastavi i nakon 2018. godine.

Poziv je otvoren i za dobitnike Nagrade Evropske Unije za kulturno nasleđe/Nagrade Evropa Nostre, ali i sve institucije i organizacije koje su nosile oznaku Evropskog nasleđa (European Heritage Label).

Jedan od glavnih ciljeva poziva jeste da podstakne zajednice da sakupljaju priče o svojim projektima, inicijativama i aktivnostima i da se njihov doprinos prepozna na dva načina: promovisanjem priča i dodeljivanjem nagrade od 10 000 evra najboljim pričama.

Rok za predaju priča je četvrtak, 18. april 2019. godine, a formulare za prijavu, kao i uslove za učešće, možete nađi na linku: http://www.europeanheritagedays.com/Story/

Prijave se podnose direktno Savetu Evrope preko intrenet stranice Dana evropske baštine.

Izvor: mduls.gov.rs

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar