Na “Gradini” preko 8 kg heroina u automobilskim felnama

Zajedničkom akcijom carine i policije noćas je na graničnom prelazu “Gradina” kod Dimitrovgada zaplenjeno preko osam kilograma heroina, saopštava Uprava carina.

Droga je pronađena nakon što je policijski službenik na ulazu u zemlju za detaljnu kontrolu izdvojio automobil „škoda oktavija“ beogradskih registarskih oznaka.

Automobilom su iz Istanbula ka Beogradu putovala dvojica mladića, 22-godišnji vozač iz Beograda i njegov 21-godišnji suvozač iz Ritopeka. Oni su  carinicima rekli da osim ličnog prtljaga nemaju ništa da prijave i zaista u automobilu nije bilo ničega, osim garderobe neophodne za nekoliko dana.

This image has an empty alt attribute; its file name is 225-2-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 226-1024x683.jpg

Međutim, prilikom pregleda samog vozila u carinskoj garaži, primećeno je da je na na felnama nešto rađeno i da postoje tragovi njihovog prepravljanja. Najpre je sa jedne od njih skinuta pločica zašrafljena sa dva šrafa i tom prilikom je u njenoj unutrašnjosti pronađen paket žute praškaste materije obmotan folijom, nalik na heroin. Potom su demontažom i u preostale tri felne pronađeni slični paketi, pa je tako iz unutrašnjosti sve četiri automobilske felne ukupno izvađeno 8.121 gram heroina.

Četiri paketa heroina težine između 1,5 i 2,5 kilograma su zajedno sa putnicima i automobilom predati u dalju nadležnost policiji.

Izvor i foto: Uprava carina Republike Srbije

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar