a

Stefan Radovanov iz Bosilegrada učestvuje na „Beogradskom maratonu“

Stefan Radovanov, vojni penzioner iz Bosilegrada trčaće polumaratonsku trku na „Beogradskom maratonu“ u nedelju 14. aprila.

Radovanov, koji je u fantastičnoj formi i kondiciji za svojih 55 godine, već je učestvovao na sedam polumaratona i tri maratona.

Ovogodišnji beogradski polumaraton je za Radovanova osmi uzastopni, jer je već učestvovao na polmaratonima u Kragujevcu i Novom Sadu u Srbiji, Solunu u Grčkoj i Celju u Sloveniji.

Stefan Radovanov je tri puta tračao i maratonsku distancu. Po jednaput u Beogradu, Sofiji i Plovdivu.

Sem što trči, Radovanov je aktivan član sportskog udruženja za planinarstvo „ Mladost“ iz Bosilegrada.

B. Ivanov

Foto: Nenad Aleksandrov

Napisao/la

Božidar Ivanov je rođen 1970. godine. Iako ekonomista po profesiji, potpuno se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u Ustanovi Centar kulture Bosilegrad u organizacionoj jedinici Radio-televizija Bosilegrad od 1998. godine, gde kao novinar-voditelj već 18 godina učestvuje u stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-voditelj od 1998. do 2016. godine u Radio Bosilegradu iza koga stoje sati i sati emisija, reportaža, intervjua... Saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Fokus, Televizije 017 i Bugarskog nacionalnog radija. Član NUNS-a, dobitnik novinarskih priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima. Učesnik na svim BBC-ovim školama i aktivni učesnik u očuvanju informisanja na bugarskom jeziku preko Komisije za informisanje Nacionalnog saveta bugarske nacionalne manjine Republike Srbije u predhodna dva saziva.

Bez komentara

Ostavi komentar