a

VIDEO: Skromni i uporni maratonac Stefan Radovanov iz Bosilegrada

Održan je 32. Beogradski maraton. Statistika kaže da je učestvovalo rekordnih osam hiljada takmičara iz preko 70 zemallja. Među njima je bio Stefan Radovanov iz Bosilegrada.

This image has an empty alt attribute; its file name is 289-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 290-1024x683.jpg

U maratonu su pobedili Kenijac Isak Kiprop Ruto i njegova zemljakinja Džudit Džeptum, a u polumaratonu, takođe, Kenijac Džoš Kipruto i Hrvatica Matea Parlov.

Rezultati pobednika i broj trkača postali su deo istorije atletike. Rezultat pak skromnog, razboritog i upornog Bosilegrađanina, koji je i sa svojih nešto preko sat i 48 minuta u polumaratonu zadovoljan, ostaje za poštovanje i pamćenje, jer ga je ostvario sam bez pomoći trenera i takmičeći se sa samim sobom.

This image has an empty alt attribute; its file name is 291-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 292-1024x683.jpg
Stefan Radovanov, vojni penzioner i maratonac iz Bosilegrada, izneo je za „Far“ svoje utiske neposredno posle istrčane beogradske trke.

Novinar: Slobodan Aleksić
Snimatelj: Petar Aleksić
Montaža: Mikica Kostov
Odgvorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: Internet Portal FAR
april 2019.

Napisao/la

Iako rođen u Pirotu 1955. godine, svojim rodnim mestom smatra Dimitrovgrad (Caribrod), gde je proveo detinjstvo i završio osnovnu školu i gimaziju. Filozofski fakultet diplomirao u Beogradu. U novinarstvu od novembra 1982. godine, najpre u Beogradu 202, zatim u Radio Boru, pa na kratko u Studiju B, da bi od avgusta 1984. godine poceo da radi u Beogradskoj hronici, kasnijem Beogradskom TV programu. Od leta 1987. u Radio Jugoslaviji, a u Televiziju Beograd vraća se decembra 1995. Trenutno radi kao novinar na sajtu RTS-a. Osim na radiju i televiziji, sarađivao i u novinama, nedeljnicima i periodičnicima: “Danas”, “Vreme”, “Republika” na srpskom i “Balkanite”, “Bratstvo” i “Most” na bugarskom jeziku. Radio i na filmu i oko filma i bio jedan od pokretača i mentora radionice antropološkog dokumentarnog filma “Pametnik”, koja se održala na Staroj planini 2008. i 2009. i u Kanjiži 2010. godine. Priredio 2003. godine knjigu “Beskompromisni Dudov” u izdanju Doma kulture “Studentski grad”, koja govori o životnom putu i filmskoj poetici Zlatana Dudova, velikana sedme umetnosti.

Bez komentara

Ostavi komentar