a

Projekcija filma “Balkanska međa” 17. aprila u Dimitrovgradu

Premijera najnovijeg filmskog hita “Balkanska međa” biće održana 17. aprila u Centru za kulturu u Dimitrovgradu, u dva termina 18:00 i 20:30 časova.

“Balkanska međa” je rusko-srpska ratna drama u režiji Andreja Vologina. Posvećena je tajnoj operaciji preuzimanja aerodroma Slatina na Kosovu i Metohiji tokom NATO bombardovanja SR Jugoslavije 1999. godine. Suočavajući se sa vojnicima NATO-a, hrabri padobranci pokušavaju da zadrže strateški važan aerodrom Slatina i spasu zarobljenike, koji imaju tragičnu sudbinu.

Film je fiktivan i zasnovan na istinitim događajima, koji su dokumentovani. Sniman je u Beogradu, na obroncima Zlatibora, u Novoj Varoši, Moskvi i na Krimu.

Karte za ovu projekciju se mogu nabaviti na blagajni Centra za kulturu po ceni od 250 dinara.

Teodora Petrov

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar