a

„Pametnik“ na koncertu Subotičkog duvačkog orkestra

Delagacija Udruženja “Pametnik“ bila je gost na svečanom godišnjem koncertu Subotičkog duvačkog orkestra. Koncert je održan u velikoj većnici Gradske kuće u Subotici. Organizovali su ga Rita Liptak Angeleski i Jožef Liptak, a dirigovao je Sič Gergelj.

This image has an empty alt attribute; its file name is 354-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 355-1024x683.jpg

Na programu su bila dela Bizea, Bramsa, Štrausa i starijeg i mlađeg, potpuri vojvođanskih igara i pesama i dela popularne muzike, aranžirana za veliki duvački orkestar.

Osim „Pametnika“, gosti Subotičkog duvačkog orkestra bili su ljudi iz muzičkog života Zrenjanina i Pančeva iz Srbije, Opatije iz Hrvatske i Dunaujvaroša i Morohola iz Mađarske.

This image has an empty alt attribute; its file name is 356-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 357-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 358-1024x683.jpg

Posle kocnerta na zajedničkom druženju članovi Subotičkog duvačkog orkestra nisu skrivali svoje zadovoljstvo i lepe uspomene iz Dimitrovgrada, gde su pre tri godine bili učesnici na prvom Festivalu duvačkih orkesta Caribrod.

Slobodan Aleksić, Beogra

Foto: Nebojša Videnov

Napisao/la

Iako rođen u Pirotu 1955. godine, svojim rodnim mestom smatra Dimitrovgrad (Caribrod), gde je proveo detinjstvo i završio osnovnu školu i gimaziju. Filozofski fakultet diplomirao u Beogradu. U novinarstvu od novembra 1982. godine, najpre u Beogradu 202, zatim u Radio Boru, pa na kratko u Studiju B, da bi od avgusta 1984. godine poceo da radi u Beogradskoj hronici, kasnijem Beogradskom TV programu. Od leta 1987. u Radio Jugoslaviji, a u Televiziju Beograd vraća se decembra 1995. Trenutno radi kao novinar na sajtu RTS-a. Osim na radiju i televiziji, sarađivao i u novinama, nedeljnicima i periodičnicima: “Danas”, “Vreme”, “Republika” na srpskom i “Balkanite”, “Bratstvo” i “Most” na bugarskom jeziku. Radio i na filmu i oko filma i bio jedan od pokretača i mentora radionice antropološkog dokumentarnog filma “Pametnik”, koja se održala na Staroj planini 2008. i 2009. i u Kanjiži 2010. godine. Priredio 2003. godine knjigu “Beskompromisni Dudov” u izdanju Doma kulture “Studentski grad”, koja govori o životnom putu i filmskoj poetici Zlatana Dudova, velikana sedme umetnosti.

Bez komentara

Ostavi komentar