Dimitrovgradski i bosilegradski naprednjaci na mitingu “Budućnost Srbije”

Autobusi su poslednjeg radnog dana ove sedmice bili najtraženije prevozno sredstvo. Na jugu Srbije izostale su mnoge redovne autobuske linije i to baš istog dana kada se u Beogradu održava miting Srpske napredne stranke pod nazivom “Budućnost Srbije”.

This image has an empty alt attribute; its file name is 378-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 379-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 380-1024x683.jpg

Iz Dimitrovgrada je ka prestonici Srbije jutros krenulo 400 simpatizera SNS-a sa 8 autobusa, kaže za portal FAR Vladica Dimitrov, predsednik opštine i prvi čovek dimitrovgradskih naprednjaka.

Mnogi od njih danas su izostali sa svojih radnih mesta, među kojima su radnici opštinske uprave, javnih preduzeća i ustanova.

Đaci iz Dimitrovgrada i Babušnice koji svakodnevno putuju za Pirot ostali su jutros bez par polazaka jer, kako su im saopštili dispečari, neće sve linije funkcionisati, prenose Južne vesti.

This image has an empty alt attribute; its file name is 381-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 382-1024x683.jpg

Na miting SNS-a iz Bosilegrada krenulo je 111 građana sa 2 autobusa, u organizaciji opštine. Ovo je za FAR potvrdio Vladimir Zaharijev, predsednik ove male pogranične opštine.

Predsednik opštinskog odbora SNS-a u Bosilegradu Nevenka Kostadinov rekla je za FAR da je u njihovoj organizaciji put Beograda krenulo 50 bosilegradskih naprednjaka.

P. Videnov

Foto: Stefan Pavić / Vladimir Krojf Zahariev

Napisao/la

Петър Виденове е роден през 1970 година. Макар и агроном по професия, изцяло се посвещава на журналистиката. Журналистическата си кариера започва през 1995 г. в радио-телевизия Цариброд, където като журналист, водещ и редактор вече 21 години участва в създаването на различни радио и телевизионни предавания, документални филми, репортажи и интервюта на български и сръбски език. Виденов особено се отдава на опазването на културата и традицията на българското национално малцинство в Сърбия. Журналист-редактор (1999-2000), член на редколегията (2000-2002), главен и отговорен редактор на РТВ Цариброд (2002-2003) и (2009-2011). Дългогодишен сътрудник на Издателство „Братство“ и едноименния седмичник на български език. Сътрудничи с електронни и печатни медии в Сърбия и България, а особено с националната телевизия РТС – „ТВ журнал на български език“. Той е кореспондент на българското национално списание „Лов и риболов“. С агенцията за кинематографична и телевизионна продукция „Positive Production“ от Димитровград изготвя документални филми и предавания – режисьор и сценарист на филмите „Трио Форте“ и „Златан Дудов“. Той е един от основателите на сдружение на гражданите „Емблема“ и Интернет портала „Фар“. Занимава се с публицистика. Автор на книгата „По ловджийски“. Член на Независимото сдружение на журналистите на Сърбия и Международната федерация на журналистите (IFJ). Лауреат на значими журналистически награди и признания на домашни и международни медийни фестивали.

Bez komentara

Ostavi komentar