a

Govorom Aleksandra Vučića završen miting „Budućnost Srbije“

U Beogradu je na Trgu Nikole Pešića održan miting u okviru kampanje “Budućnost Srbije”. Glavni govornik bio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je u svom govoru istakao da je njegov posao kao predsednika da čuva mir i da Srbiija u 21. veku nema nijedan rat. Takođe je poručio da su najvažniji ciljevi fabrike i investicije, zaposlena Srbija i zadovoljni građani.
„Srbija će brzinom rakete da ide napred. Moraćemo da gradimo mnogo bolje odnose sa BiH i Hrvatskom“, poručio je Vučić.

This image has an empty alt attribute; its file name is 386-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 387-1024x683.jpg

Predsednik Srbije je takođe rekao da je zabrinut zbog demografskog stanja i da je zato važno da brinemo o populacionoj politici, jer bez dece nema budućnosti.

Svoj govor je završio rečima: „Nikada neću govoriti pred ovolikim brojem ljudi. Vi zaslužujete Srbiju budućnosti,  jednu, jedinu i neponovljivu, najlepšu i najbolju zemlju na svetu. Beskrajnio hvala na svemu. Živela Srbija!“

Pre njega govorio je mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto koji je okupljene pozdravio na srpskom jeziku.

Predsedavajući Predsedništvu BiH Milorad Dodik rekao je da će Vučiću svi morati da kažu “svaka čast za jedinstvo Srbije”, dok je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić istakao da se prethodnih dana iz Srbije slala slika da je zemlja slaba i nejedinstvena i da se sprema haos, ali da današnji skup pokazuje da je Srbija jaka i složna.

Premijerka Ana Brnabić je pak poručila opoziciji da nema program,već joj je jedino važno da je protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Ona je govorila protiv predsednika opštine Stari Grad Marka Bastaća, predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića i osnivača Saveza za Srbiju Dragana Đilasa, kao i protiv Boška Obradovića i Sergeja Trifunovića.

Miting je počeo oko 16:30 nastupuom pevača Ace Lukas, a potom i Bore Đorđeviča i Riblje čorbe, a završio se oko 20:30 pesmom Olivera Mandića “Majko, Srbijo”, koju je posebno komponovao za ovu priliku.

This image has an empty alt attribute; its file name is 388-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 389-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 390-1024x683.jpg

Trg Nikole Pešića bio je pun a većina prisutnih na mitingu došla je organizovano, autobusima iz unutrašnjosti.

Slobodan Aleksić, Beograd

Foto: Slobodan Aleksić

Napisao/la

Iako rođen u Pirotu 1955. godine, svojim rodnim mestom smatra Dimitrovgrad (Caribrod), gde je proveo detinjstvo i završio osnovnu školu i gimaziju. Filozofski fakultet diplomirao u Beogradu. U novinarstvu od novembra 1982. godine, najpre u Beogradu 202, zatim u Radio Boru, pa na kratko u Studiju B, da bi od avgusta 1984. godine poceo da radi u Beogradskoj hronici, kasnijem Beogradskom TV programu. Od leta 1987. u Radio Jugoslaviji, a u Televiziju Beograd vraća se decembra 1995. Trenutno radi kao novinar na sajtu RTS-a. Osim na radiju i televiziji, sarađivao i u novinama, nedeljnicima i periodičnicima: “Danas”, “Vreme”, “Republika” na srpskom i “Balkanite”, “Bratstvo” i “Most” na bugarskom jeziku. Radio i na filmu i oko filma i bio jedan od pokretača i mentora radionice antropološkog dokumentarnog filma “Pametnik”, koja se održala na Staroj planini 2008. i 2009. i u Kanjiži 2010. godine. Priredio 2003. godine knjigu “Beskompromisni Dudov” u izdanju Doma kulture “Studentski grad”, koja govori o životnom putu i filmskoj poetici Zlatana Dudova, velikana sedme umetnosti.

Bez komentara

Ostavi komentar