a

Atletičari „Balkana“ na takmičenjima u Vlasotincu i Beogradu

Tokom minulog vikenda atletičari dimitrovgradskog „Balkana“ nastupili su na takmičenju dečije atletske lige Južne Srbije u Vlasotincu i na mitingu „Namerno drugačiji“ AK „Top jump“ Dragutina i Biljane Topić u Beogradu.

This image has an empty alt attribute; its file name is 495-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 496-1024x683.jpg

Na nadmetanju u Vlasotincu, koje je održano 20. aprila, Marija Stankov je u trci na 600 metara osvojila srebrnu medalju. U istoj disciplini Stefani Ilijev i Kristijan Ivančov okitili su se bronzanim odličjima.

Na beogradskom atletskom mitingu, 21. aprila, dimitrovgradski atletski klub predstavljale su Jana Borisov, Natalija Ćirić i Lena Petrović. U kategorili mlađih pionirki 2006 / 07, Jana je u disciplini skok udalj ostvarila lični rekord sa ostvarenjem 4.12 m. Natalija i Lena su u kategoriji atletskih škola – A nivo, u trci na 50 metara, postigle zadovoljavajuće rezultate.

Sledeći izazov mladim nadama dimitrovgradske atletike predstoji 5. maja na turniru „Veselin Daskalov“ u bugarskom gradu Lukovit.

A. Todorov

Foto: Atletski klub Balkan – Dimitrovgrad

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar