a

Prestižno priznanje za KUD “Caribrod” na festivalu “Šopski naniz” u Kostinbrodu

Kulturno-umetničko društvo “Caribrod” okitilo se specijalnom nagradom na 10. jubilarnom Međunarodnom folklornom festivalu “Šopski naniz”, koji je od 10. do 12. maja održan u bugarskom gradu Kostinbrod.

“Grand pri nagrada opštine Kostinbrod. Čestitke od srca orkestru, Mariji Georgijev i svim članovima KUD-a Caribrod”. Ovo je na svom fejsbuk profilu napisao umetnički rukovodilac dimitrovgradskog kulturno-umetničkog društva Dalibor Gligorov.

This image has an empty alt attribute; its file name is 307-683x1024.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 308-683x1024.jpg

“Osvajanjem specijalne nagrade predsednika opštine Kostinbrod pokazali smo da smo i ove godine među vodećim ansamblima ove međunarodne smotre, koja je okupila stotinak folklornih i pevačkih grupa. Izuzetno sam zadovljan nastupom naših folklorista u Kostinbrodu, odakle uvek donosimo priznanja” – istakao je Gligorov večeras za FAR odmah po završetku festivala i dodele nagrada.

Drugi ansambl KUD-a izveo je koreografije “Igre iz Pirota” i “Igre iz Koritnice”, dok je mlada vokalna solistkinja Marija Georgiev otpevala pesmu “Usnila je dubok sanak”.

Kulturno-umetničko društvo pri Domu kulture u Babušnici osvojilo je nagradu za najbolji inostrani ansambl.

This image has an empty alt attribute; its file name is 309-1024x683.jpg

Festival “Šopski naniz” organizovali su opština Kostinbrod, Narodno čitalište “Ivan Vazov – 1947”, Narodno čitalište “Sv. Sv. Kiril i Metodij” i Narodno čitalište “Zarja – 1914” iz Kostinbroda.

P. Videnov

Foto: iz albuma D. Gligorova / fejsbuk stranica festivala “Šopski naniz”

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar