a

Dimitrovgradski osnovci na Republičkom šahovskom prvenstvu u Pirotu

Troje učenika osnovne škole „Hristo Botev“ iz Dimitrovgrada učestvovalo je na pojedinačnom Republičkom šahovskom prvenstvu osnovnih škola koje je 18. maja održano u osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Pirotu.

This image has an empty alt attribute; its file name is 510-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 511-1024x683.jpg

U kategoriji devojčica drugog razreda Maša Stanković je zauzela 36. mesto od ukupno 38 šahistkinja. Ona je osvojila 1 poen iz 7 paprtija.

Kod devojčica trećeg razreda Milica Zarkov je bila deveta u konkurenciji 42 takmičarke. Zarkova je ostvarila 4,5 poena iz 7 kola.

This image has an empty alt attribute; its file name is 512-1024x683.jpg

U kategoriji dečaka osmog razreda Nemanja Todorov je sa 4 poena iz 7 partija bio dvadeseti u konkurenciji 42 učenika.

Turnir u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji sudio je nacionalni šahovski arbitar, a ujedno i predsednik Šahovskog kluba „Caribrod“ Dragan Jovičić.

This image has an empty alt attribute; its file name is 513-1024x683.jpg

Šahovsko nadmetanje u Pirotu organizovali su Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i Šahovski savez Srbije.

A. Todorov

Foto: Šahovski klub Caribrod

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar