VIDEO: Slavica Đukić Dejanović i Vladimir Zaharijev otvorili dečiju igraonicu u Bosilegradu

Ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Djukić Dejanović danas je posetila opštinu Bosilegrad. Ona je zajedno sa predsednikom opštine Vladimirom Zaharijevim otvorila dečiju igraonicu pri bosilegradskom Domu kulture.

Projekat pod nazivom „Proširenje mreže ustanova za predškolsko vaspitanje i dodatno opremanje predškolske ustanove „Dečja radost“ u Bosilegradu je finansiran od strane Vlade Republike Srbije i Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku sa 1 600 000 dinara. Opština Bosilegrad je za ovu namenu izdvojila 400 000 dinara.

This image has an empty alt attribute; its file name is 519-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 520-1024x683.jpg

Pre otvaranja igraonice, ministarka Đukić Dejanović je imala radni sastanak sa predsednikom Zaharijevim, na kome su prisustvovali i Danijel Zarev, član Opštinskog veća, Stefan Stojkov, predsednik Nacionalnog saveta bugarske manjine u Srbiji, kao i nekoliko bračnih parova, koji žive na selu.

This image has an empty alt attribute; its file name is 521-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 522-1024x683.jpg

Đukić Dejanović je izrazila ogromno zadovoljstvo što je posetila Bosilegrad, koji je kao pogranična opština na udaru ekonomskih migracija. Ona je zahvalila rukovodstvu opštine i predsedniku Zaharijevu što ulažu napore da zadrže mlade, ne samo u varošici, već i u selima, kako ne bi ovaj predivni kraj ostao bez stanovništva. Ona je obećala da će Vlada nastaviti da vodi aktivnu demografsku politiku i da će pronaći mehanizme za još veća ulaganja u takvim sredinama, pre svega privlačenjem investitora, ali i aktivnom podrškom parovima sa decom.

This image has an empty alt attribute; its file name is 523-1024x683.jpg

Predsednik Zaharijev zahvalio je ministarki na razumevanju i pozvao Vladu i predsednika države Aleksandra Vučića da zajedno sa lokalnom samoupravom još više ulažu u razvoj ove male pograničnre opštine u kojoj živi preko 90 odsto pripadnika bugarske nacionalne zajenice u Srbiji.

This image has an empty alt attribute; its file name is 524-1024x683.jpg

Koordinator projekta Danijel Zarev zahvalio se ministarstvu i predsedniku Zaharijevu što su dali sve od sebe da se realizuje jedan ovakav projekat, koji će biti od velikog značaja za decu i njihove roditelje.

This image has an empty alt attribute; its file name is 525-1024x683.jpg

Stojkov je u ime manjine naglasio da država Srbija stvara pogodno tlo da bugarska zajednica u Srbiji može da se oseća kao i većinski narod, da koristi svoj jezik u službenoj upotrebi, da ima svoje medije i prevedene udžbenike.

This image has an empty alt attribute; its file name is 526-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 527-1024x683.jpg

Isped zgrade opštinske uprave članovi folklorne sekcije Sportskog društva “Mladost” priredili su prigodan program. Još veličanstvenije je dočekana ispred Doma kulture, gde je otvorena igraonica.

This image has an empty alt attribute; its file name is 528-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 529-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 530-1024x683.jpg

Obraćajući se pre svega deci, ali i brojnim roditeljima i građanstvu, ministarka i predsednik opštine pozvali su celokupnu društvenu zajednicu da vode računa o najmlađima. Da bi se to uspešno realizovalo potrebno je da roditelji budu ekonomski čvrsti i nezavisni, za koje će opština i Vlada i dalje ulagati zajedničke napore, rečeno je na skupu.

This image has an empty alt attribute; its file name is 531-1024x683.jpg

Predsednik Zaharijev je uručio ministarki sliku sa Folklornog festivala „Bosilegradsko krajište peva i igra“ i pritom je pozvao da svojim prisustvom ove godine uveliča kulturnu manifestaciju. Takođe, on je najavio da će ministarka Đukić Dejanović biti odlikovana za Dan opštine 21. septembra.

Novinar: Božidar Ivanov
Snimatelj: Vladimir Krojf Zahariev
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik. Petar Videnov
Produkcija: Internet Portal FAR
maj 2019

Napisao/la

Божидар Иванов е роден през 1970 година. Макар че икономист по професия, изцяло се посвещава на журналистиката. Журналистическата си кариера започва през 1998 год. в Центъра за култура „Босилеград” - Радио-телевизия Босилеград, където като журналист и водещ вече 18 години участва в създаването на различни радио и телевизионни предавания, репортажи и интервюта на български и сръбски език. Иванов особено се отдава на опазването на културата и традицията на българското национално малцинство в Сърбия. Журналист-водещ от 1998 до 2016 година, зад когото са наредени часове емисии, интервюта, репортажи... Сътрудник на Издателство „Братство“ и едноименния седмичник на български език. Сътрудничи с електронни и печатни медии в Сърбия и България, а особено с Радио телевизия Фокус, Телевизия 017 и Българското национално радио. Член на Независимото сдружение на журналистите на Сърбия, лауреат на значими журналистически признания, участник във всички семинари на BBC и активен участник в опазването на информирането на майчин български език чрез Комисията по информиране при Националния съвет на българското малцинство в Сърбия в първите два състава.

Bez komentara

Ostavi komentar