a

VIDEO: Slavica Đukić Dejanović i Vladimir Zaharijev otvorili dečiju igraonicu u Bosilegradu

Ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Djukić Dejanović danas je posetila opštinu Bosilegrad. Ona je zajedno sa predsednikom opštine Vladimirom Zaharijevim otvorila dečiju igraonicu pri bosilegradskom Domu kulture.

Projekat pod nazivom „Proširenje mreže ustanova za predškolsko vaspitanje i dodatno opremanje predškolske ustanove „Dečja radost“ u Bosilegradu je finansiran od strane Vlade Republike Srbije i Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku sa 1 600 000 dinara. Opština Bosilegrad je za ovu namenu izdvojila 400 000 dinara.

This image has an empty alt attribute; its file name is 519-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 520-1024x683.jpg

Pre otvaranja igraonice, ministarka Đukić Dejanović je imala radni sastanak sa predsednikom Zaharijevim, na kome su prisustvovali i Danijel Zarev, član Opštinskog veća, Stefan Stojkov, predsednik Nacionalnog saveta bugarske manjine u Srbiji, kao i nekoliko bračnih parova, koji žive na selu.

This image has an empty alt attribute; its file name is 521-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 522-1024x683.jpg

Đukić Dejanović je izrazila ogromno zadovoljstvo što je posetila Bosilegrad, koji je kao pogranična opština na udaru ekonomskih migracija. Ona je zahvalila rukovodstvu opštine i predsedniku Zaharijevu što ulažu napore da zadrže mlade, ne samo u varošici, već i u selima, kako ne bi ovaj predivni kraj ostao bez stanovništva. Ona je obećala da će Vlada nastaviti da vodi aktivnu demografsku politiku i da će pronaći mehanizme za još veća ulaganja u takvim sredinama, pre svega privlačenjem investitora, ali i aktivnom podrškom parovima sa decom.

This image has an empty alt attribute; its file name is 523-1024x683.jpg

Predsednik Zaharijev zahvalio je ministarki na razumevanju i pozvao Vladu i predsednika države Aleksandra Vučića da zajedno sa lokalnom samoupravom još više ulažu u razvoj ove male pograničnre opštine u kojoj živi preko 90 odsto pripadnika bugarske nacionalne zajenice u Srbiji.

This image has an empty alt attribute; its file name is 524-1024x683.jpg

Koordinator projekta Danijel Zarev zahvalio se ministarstvu i predsedniku Zaharijevu što su dali sve od sebe da se realizuje jedan ovakav projekat, koji će biti od velikog značaja za decu i njihove roditelje.

This image has an empty alt attribute; its file name is 525-1024x683.jpg

Stojkov je u ime manjine naglasio da država Srbija stvara pogodno tlo da bugarska zajednica u Srbiji može da se oseća kao i većinski narod, da koristi svoj jezik u službenoj upotrebi, da ima svoje medije i prevedene udžbenike.

This image has an empty alt attribute; its file name is 526-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 527-1024x683.jpg

Isped zgrade opštinske uprave članovi folklorne sekcije Sportskog društva “Mladost” priredili su prigodan program. Još veličanstvenije je dočekana ispred Doma kulture, gde je otvorena igraonica.

This image has an empty alt attribute; its file name is 528-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 529-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 530-1024x683.jpg

Obraćajući se pre svega deci, ali i brojnim roditeljima i građanstvu, ministarka i predsednik opštine pozvali su celokupnu društvenu zajednicu da vode računa o najmlađima. Da bi se to uspešno realizovalo potrebno je da roditelji budu ekonomski čvrsti i nezavisni, za koje će opština i Vlada i dalje ulagati zajedničke napore, rečeno je na skupu.

This image has an empty alt attribute; its file name is 531-1024x683.jpg

Predsednik Zaharijev je uručio ministarki sliku sa Folklornog festivala „Bosilegradsko krajište peva i igra“ i pritom je pozvao da svojim prisustvom ove godine uveliča kulturnu manifestaciju. Takođe, on je najavio da će ministarka Đukić Dejanović biti odlikovana za Dan opštine 21. septembra.

Novinar: Božidar Ivanov
Snimatelj: Vladimir Krojf Zahariev
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik. Petar Videnov
Produkcija: Internet Portal FAR
maj 2019

Napisao/la

Božidar Ivanov je rođen 1970. godine. Iako ekonomista po profesiji, potpuno se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u Ustanovi Centar kulture Bosilegrad u organizacionoj jedinici Radio-televizija Bosilegrad od 1998. godine, gde kao novinar-voditelj već 18 godina učestvuje u stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-voditelj od 1998. do 2016. godine u Radio Bosilegradu iza koga stoje sati i sati emisija, reportaža, intervjua... Saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Fokus, Televizije 017 i Bugarskog nacionalnog radija. Član NUNS-a, dobitnik novinarskih priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima. Učesnik na svim BBC-ovim školama i aktivni učesnik u očuvanju informisanja na bugarskom jeziku preko Komisije za informisanje Nacionalnog saveta bugarske nacionalne manjine Republike Srbije u predhodna dva saziva.

Bez komentara

Ostavi komentar