a

VIDEO: Završena četvrta radna sednica Odbora za zdravlje i socijalnu politiku SKGO

U Dimitrovgradu je završena četvrta sednica Odbora za zdravlje i socijalnu politiku Stalne konferencije gradova i opština na temu “Zdravlje i socijalna zaštita na lokalnom nivou: promene, izazovi i moguća rešenja”. Sednicom je predsedavao Vladica Dimitrov, predsednik opštine Dimitrovgrad.

U radnom delu današnje sednice razgovaralo se o mogućim rešenjima na temu zdravstvene zaštite i socijalne zaštite na lokalnom nivou.

This image has an empty alt attribute; its file name is 562-1024x683.jpg

Kako je izjavila Jasmina Tanasić, sekretarka Odbora za zdravlje i socijalnu politiku, zakonski i strateški okvir se menja i u jednoj i u drugoj oblasti i stavlja lokalne samouprave u drugačiji položaj. Takođe, ona je naglasila da treba napraviti grupe koje će se baviti dostupnosti hitne medicinske pomoći i ujednačavanju te dostupnosti, naročito za manje opštine. Mora se napraviti i neki model funkcionisanja državnih apoteka – pravo na lek je neodvojiv deo prava na život i prava na zdravstvenu zaštitu, kazala je Tanasić.

Što se tiče socijalne zaštite, ona je rekla da ono što se vidi kao rešenje jeste ustanovljavanje budžetskog i opštinskog fonda za usluge socijalne zaštite, jer tada je čovek siguran da ima sredstva kojima može da raspolaže i na koja može da računa.

This image has an empty alt attribute; its file name is 563-1024x683.jpg

Tokom boravka gosti su posetili Dom zdravlja i Igraonicu “Čuvari smeha” u Dimitrovgradu.

Specijalna izjava Jasmine Tanasić za medije.

Novinari: Teodora Petrov / Sergej Ivanov
Snimatelj: Stefan Pavić
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: Internet Portal FAR
maj 2019

Napisao/la

Sergej Ivanov je rođen u Dimitrovgradu (Caribrodu) 1975. godine. Po zvanju je doktor veterinarske medicine sa završenim specijalističkim kursom iz oblasti zaštite životne sredine, organske proizvodnje i primene participatornih metoda u ruralnom razvoju. Osnivač je Prirodnjačkog društva „Natura Balkanika“, kao i Udruženja za razvoj organske proizvodnje „Biobalkan“. Od 2002. godine aktivno je učestvovao u sprovođenju mnogih projekata u oblasti ruralnog razvoja, a naročito u oblasti očuvanja autohtonih rasa. Tokom studentskih dana pisao je za „Nezavisne novine“ iz Banjaluke. Autor je brojnih radova o očuvanju genetičkih resursa, kao i nekoliko edukativnih filmova o autohtonim rasama. Sa suprugom i dvoje dece održava farmu magaraca i ovaca kraj Dimitrovgrada. Od 2018. godine radi kao novinar-saradnik portala FAR.

Bez komentara

Ostavi komentar