VIDEO: Završena četvrta radna sednica Odbora za zdravlje i socijalnu politiku SKGO

U Dimitrovgradu je završena četvrta sednica Odbora za zdravlje i socijalnu politiku Stalne konferencije gradova i opština na temu “Zdravlje i socijalna zaštita na lokalnom nivou: promene, izazovi i moguća rešenja”. Sednicom je predsedavao Vladica Dimitrov, predsednik opštine Dimitrovgrad.

U radnom delu današnje sednice razgovaralo se o mogućim rešenjima na temu zdravstvene zaštite i socijalne zaštite na lokalnom nivou.

This image has an empty alt attribute; its file name is 562-1024x683.jpg

Kako je izjavila Jasmina Tanasić, sekretarka Odbora za zdravlje i socijalnu politiku, zakonski i strateški okvir se menja i u jednoj i u drugoj oblasti i stavlja lokalne samouprave u drugačiji položaj. Takođe, ona je naglasila da treba napraviti grupe koje će se baviti dostupnosti hitne medicinske pomoći i ujednačavanju te dostupnosti, naročito za manje opštine. Mora se napraviti i neki model funkcionisanja državnih apoteka – pravo na lek je neodvojiv deo prava na život i prava na zdravstvenu zaštitu, kazala je Tanasić.

Što se tiče socijalne zaštite, ona je rekla da ono što se vidi kao rešenje jeste ustanovljavanje budžetskog i opštinskog fonda za usluge socijalne zaštite, jer tada je čovek siguran da ima sredstva kojima može da raspolaže i na koja može da računa.

This image has an empty alt attribute; its file name is 563-1024x683.jpg

Tokom boravka gosti su posetili Dom zdravlja i Igraonicu “Čuvari smeha” u Dimitrovgradu.

Specijalna izjava Jasmine Tanasić za medije.

Novinari: Teodora Petrov / Sergej Ivanov
Snimatelj: Stefan Pavić
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: Internet Portal FAR
maj 2019

Napisao/la

Сергей Иванов е роден през 1975 година в Димитровград (Цариброд). Завършва Факултет по ветеринарна медицина и професионални курсове по опазване на околната среда, биологично производство и исползване на партиципативни методи в развитие на селските райони. Учредител е на природонаучно дружество „Натура Балканика”, както и на сдружението за развитие на биологично производство „Биобалкан”. От 2002 година активно участва в провеждане на много проекти в сферата на развитие на селските райони и особено в областта на опазването на местните породи домашни животни. Като студент е сътрудник на „Независне новине“ от Баня Лука. Автор е на няколко научни статии за опазване на генетични ресурси и документални филми за местните породи домашни животни. Със супругата си и двете деца отглежда магарета и овце във ферма край Цариброд. От 2018 година работи като журналист-сътрудник на портал ФАР.

Bez komentara

Ostavi komentar