a

Nevladina organizacija CRTA organizovala je u Beogradu dvodnevni trening pod radnim naslovom „Stratеški pravci komunikacija“.

This image has an empty alt attribute; its file name is 622-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 623-1024x683.jpg

Pod vođstvom Vukosave Crnjanski iz CRTE i uz pomoć eksterno angažovanih eksperata, učesnici trininga podeljeni u grupe, ali i pojedinačno, pokušali su da rešavaju probleme s kojima će se susretati u radu.

This image has an empty alt attribute; its file name is 624-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 625-1024x683.jpg

Svako od učesnika je imao pravo na zamerke, kritike, ispravke i nove ideje, koje bi se mogle primeniti u konkretnoj sutuaciji.

Jedan od glavnih zaključaka skupa je da učesnici treninga, koji su iz različitih oblasti, imaju mnogo više dodirnih tačaka i prostora za saradnju, nego što su pre treninga mislili i da samo umrežavanjem i saradnjom navladinih organizacija mogu da se naprave ključni potezi, koji će i bez političkih sredstava moći da menjaju na bolje društvo i sutuaciju u kojoj živimo.

This image has an empty alt attribute; its file name is 626-1024x683.jpg

Posle ovog saznanja svaki od učesnika ja kandidovao po jednu ideju, koju je argumentima morao da brani pred svima, a svi učesnici su se odnosili prema njoj kao da je njihova.

Među onima koji su prošli trening i koji će u narednih šest meseci CRTA pomagati da ostavare svoje zamisli i projekte, bili su i dimitovgradsko Udruženje gradjana „Emblema“ i portal „Far“.

This image has an empty alt attribute; its file name is 627-1024x683.jpg

Beogradska organizacija CRTA je ovaj projekat oraganizovala zajedno sa skadinavskom organizacijom SIDA.

CRTA je široj javnosti postala poznata po portalima „ Istinomer“ i „ Otvoreni parlament“, ali je ja najprepoznatljivija po projekcijama izlaznosti, prećenju izbora i tačnom brojanju izbornih rezulatata.

Slobodan Aleksić, Beograd

Foto: Petar Aleksić

Napisao/la

Iako rođen u Pirotu 1955. godine, svojim rodnim mestom smatra Dimitrovgrad (Caribrod), gde je proveo detinjstvo i završio osnovnu školu i gimaziju. Filozofski fakultet diplomirao u Beogradu. U novinarstvu od novembra 1982. godine, najpre u Beogradu 202, zatim u Radio Boru, pa na kratko u Studiju B, da bi od avgusta 1984. godine poceo da radi u Beogradskoj hronici, kasnijem Beogradskom TV programu. Od leta 1987. u Radio Jugoslaviji, a u Televiziju Beograd vraća se decembra 1995. Trenutno radi kao novinar na sajtu RTS-a. Osim na radiju i televiziji, sarađivao i u novinama, nedeljnicima i periodičnicima: “Danas”, “Vreme”, “Republika” na srpskom i “Balkanite”, “Bratstvo” i “Most” na bugarskom jeziku. Radio i na filmu i oko filma i bio jedan od pokretača i mentora radionice antropološkog dokumentarnog filma “Pametnik”, koja se održala na Staroj planini 2008. i 2009. i u Kanjiži 2010. godine. Priredio 2003. godine knjigu “Beskompromisni Dudov” u izdanju Doma kulture “Studentski grad”, koja govori o životnom putu i filmskoj poetici Zlatana Dudova, velikana sedme umetnosti.

Bez komentara

Ostavi komentar