a

Osnovne škole iz Bosilegrada i Paraćina potpisale povelju o bratimljenju

Osnovne škole „Georgi Dimitrov“ iz Bosilegrada i „Radoje Domanović“ iz Paraćina potpisale su danas u Bosilegradu povelju o bratimljenju. Povelju su u skladu sa obostranom željom ovih obrazovnih institucija za razvijanje saradnje i prijateljskih veza potpisali direktori Metodi Čipev i Aleksandar Jovanović.

This image has an empty alt attribute; its file name is 636-1024x683.jpg

U povelji stoji da su bratimljenje i saradnja dveju škola uspostavljeni u cilju dugoročnog povezivanja na polju obrazovanja i razmene iskustava u obrazovnom sistemu Republike Srbije i drugih segmenata društvenog života.

P. Videnov

Foto: Vladimir Krojf Zahariev

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar