a

U crkvi u selu Izvor obeležen 24. maj

Centar za kulturu u Bosilegradu organizovao je u crkvi u Izvoru prigodnu svečanost povodom 24. maja – Dana bugarske prosvete i kulture i slovenske pismenosti.

This image has an empty alt attribute; its file name is 638-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 639-1024x683.jpg

U programu u čast slovenskih prosvetitelja Kirila i Metodija nastupili su hor osnovne škole i mladi recitatori.

This image has an empty alt attribute; its file name is 640-1024x683.jpg

Manifestaciju je održana pod pokroviteljstvom opštine Bosilegrad, a gosti su bili i predstavnici osnovne škole „Radoje Domanović“ iz Paraćina sa kojom je bosilegradska škola potpisala povelju o bratimljenju..

A. Todorov

Foto: Vladimir Krojf Zahariev

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar