a

Generacije svih uzrasta trčale u čast Kirila i Metodija u Bosilegradu

U okviru obeležavanja 24. maja – Dana bugarske prosvete i kulture i slovenske pismenosti juče je u Bosilegradu održana ulična trka u kojoj su učestvovale generacije svih uzrasta, od najmlađih predškolaraca do najstarijih veterana.

This image has an empty alt attribute; its file name is 653-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 654-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 655-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 656-1024x683.jpg

Centralnom gradskom ulicom prodefilovalo je stotinak učesnika, a na kraju sportskih nadmetanja najboljima su dodeljene medalje, diplome i pehari. Čast da uruče priznanja pobednicima imali su Vladimir Zaharijev, predsednik opštine Bosilegrad i Stefan Stojkov, predsednik Nacionalnog saveta bugarske nacionalne manjine u Srbiji.

This image has an empty alt attribute; its file name is 657-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 658-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 659-1024x683.jpg

Organizatori takmičenja održanog u čast slovenskih prosvetitlja Kirila i Metodija bili su opština Bosilegrad i Atletski klub „Mladost“.

A. Todorov

Foto: Vladimir Krojf Zahariev

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar