a

Treće mesto za hor dimitrovgradske osnovne škole na Republičkom takmičenju

Hor osnovne škole “Hristo Botev” iz Dimitrovgrada osvojio je 3. mesto na Republičkom takmičenju horova u Sremskim Karlovcima.

Dimitrovgradski horisti pod dirigentskom palicom nastavnika muzike Stojana Stojanova, u kategoriji horova viših razreda, izveli su tri kompozicije – “Gle, igre li krasne”, “Čaj goro” i “Ergen dedo” i pokazali zavidan kvalitet u konkurenciji preko 20 horova osnovnih škola iz cele Srbije.

Na takmičenju koje je 25. i 26. maja održano u čuvenoj gimnaziji u Sremskim Karlovcima prvo mesto pripalo je horu kragujevačke osnovne škole “Svetozar Marković”.

Republičku smotru horova organizovale su Muzičke i baletske škole Srbije.

Teodora Petrov

Foto: iz albuma Stojana Stojanova

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar