a

Ekološki aktivizam učenika III-2

Fotografija na kojoj piše “Zara i njeni drugari samoinicijativno očistili ceo Park” obradovala je mnoge korisnike društvene mreže Fejsbuk. Novinare FAR-a ova slika je odvela do dimitrovgradske osnovne škole i odeljenja III-2.

Naime, u cilju podizanja ekološke svesti kod svojih vršnjaka nekoliko učenika III-2 odeljenja samoinicijativno je odlučilo da sprovede akciju čišćenja otpada u Sportskom centru Park.

A na slici nasmejana lica Jane, Mateja, Luke, Zare, Ivana i Uroša.

Razredni starešina i profesor razredne nastave Jasmina Ivanov rekla je za portal Far da je priču o uklanjanju otpada pokrenula učenica Zara Tričkov, koja je na fejsbuk stranici pozvala svoje školske drugarice i drugare da se priključe ovoj inicijativi.

Tome je po rečima Ivanove doprineo izborni predmet Čuvari prirode, u okviru kojeg je održana lekcija na temu “Sakupljamo i razdvajamo otpad da čist bude naš grad”.

Ona je takođe naglasila da će nastaviti da podstiče decu da čuvaju životnu sredinu i da neguju njena bogatstva.

A. Todorov

Foto: iz albuma Danijele Tričkov

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar