a

Osnovna škola “Hristo Botev” obeležava Dan škole 31. maja

Prigodnom svečanošću, u petak, 31. maja, osnovna škola “Hristo Botev” u Dimitrovgradu, obeležiće Dan škole.

Program koji su dimitrovgradski osnovci priredili sa svojim nastavnicima biće održan u sali Centra za kulturu. U 17:00 časova počinje program za učenike viših razreda, a pre toga priredba će biti izvedena za đake nižih razreda škole.

Praznik OŠ „Hristo Botev“ zvanično je 2. juna, datum koji se po tradiciji obeležava i kao Dan Boteva i poginulih za slobodu i nezavisnost Bugarske. Ove godine škola, oformljena 1869. godine, jubilarno će proslaviti 150 godina postojanja i rada, najavila je direktorka Katarina Simeonov.

Teodora Petrov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar