a

U petak u Nišu okrugli sto na temu “Evropska perspektiva Srbije i bugarsko iskustvo u evrointegracijama”

U organizaciji Generalnog konzulata Republike Bugarske u Nišu u petak, 31. maja, biće održan okrugli sto na temu “Evropska perspektiva Srbije i bugarsko iskustvo u evrointegracijama”.

U diskusiji će učestvovati Tanja Mihajlova, direktorka Diplomatskog instituta pri Ministarstvu spoljnih poslova R. Bugarske, Radko Vlajkov, ambasador R. Bugarske u Beogradu i Edvin Sugarev, generalni konzul bugarskog konzulata u Nišu, prof. dr Miloš Banđur, zamenik gradonačelnika grada Niša i prof. dr Dragan Antić, rektor Univerziteta u Nišu.

Na skupu će prisustvovati i predstavnici Ministarstva za evropske integracije Srbije, pregovaračkog tima za vođenje pregovora o pristupanju Srbije Evropskoj Uniji, delegacije EU u Srbiji, kao i predstavnici EU – Info kutka iz Niša, bugarske diplomate akreditovane u Nišu i profesori Niškog Univerziteta.

Okrugli sto će biti održan u velikoj sali Univeziteta u Nišu u 11:00 časova.

A. Todorov

Foto: Arhiva Far-a

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar