Pokloni udruženja „Fokus Caribrod“ za odeljenje III-2

Ovih dana hit na društvenoj mreži Fejsbuk je fotografija sa nekoliko učenika III-2 odeljenja dimitrovgradske osnovne škole „Hristo Botev“. Oni su dospeli u žižu javnosti tako što su samoinicijativno organizovali ekološku akciju čišćenja otpada u Sportskom centru Park.

This image has an empty alt attribute; its file name is 821-1024x683.jpg

Tim povodom njih je danas posetio Toni Aleksov, predsednik udruženja „Fokus Caribrod“ i uručio im majice i školski pribor, koji će im biti od pomoći u svakodnevnim školskim aktivnostima.

„Ovaj lep gest koji su napravili učenici III-2 odeljenja se izuzetno uklapa u projekat „Aktivno učešće mladih kao preduslov razvoja društva“ udruženja „Fokus Caribrod“ koji se upravo završava. Naša ciljna grupa nisu bili učenici nižih razreda, već oni malo stariji, ali se vidi da su naše aktivnosti imale uticaja i na njih. Ja im se ovim putem zahvaljujem, što su se odlučili na jednu ovakvu volontersku akciju, koja im nije nametnuta. Upravo je to bio i cilj našeg projekta, da nateramo mlade da uzmu aktivno učešće u dešavanjima u svom gradu, jer to je jedan od preduslova da se društvo razvija kao celina“ – istakao je Aleksov.

This image has an empty alt attribute; its file name is 822-1024x683.jpg

U okviru projekta „Aktivno učešće mladih kao preduslov razvoja društva“, koji je jedan od pet odobrenih u okviru programa “Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu” – ReLOaD, organizovano je nekoliko radionica sa ciljem da se stimuliše aktivizam kod mladih.

„Prva radionica se je odnosila na to kako funkcioniše lokalna vlast, kao i na aktivno učešće njenih učesnika na donosioce odluka na lokalu. Takođe, organizovali smo i radionicu pod nazivom „Photo voice“ koja je imala za cilj da pomogne mladima da kroz upotrebu modernih tehnologija i fotografija ostvare uticaj u društvu, u smislu ukazivanja na određene probleme. Zatim smo imali radionice o značaju volonteizma za razvoj društva, da bi projekat završili volonterskom akcijom u kojoj smo uklonili grafite na sportskoj hali u gradu“ – kazao je predsednik udruženja „Fokus Caribrod“.

This image has an empty alt attribute; its file name is 823-1024x683.jpg

Projekat je sproveo Program Ujedninjenih nacija za razvoj – UNDP, finansirala ga je Evropska unija, a delimično je sufinasiran od strane opštine Dimitrovgrad,

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar