a

Sednica SO Dimitrovgrad 4. juna

Za utorak, 4. jun, u 9:00 časova zakazana je XXX sednica Skupštine opštine Dimitrovgrad sa 24 tačke na dnevnom redu.

Pred odbornicima će se naći predlozi rešenja o davanju saglasnosti na Odluku o izmeni Statuta predškolske ustanove „8. septembar“, Narodne biblioteke „Detko Petrov“, Centra za socijalni rad i „Sportsko turističkog centra Caribrod“.

Na dnevnom redu su i izveštaji o radu i poslovanju Doma zdravlja, Centra za socijalni rad i Crvenog krsta Dimitrovgrad za proteklu godinu.

Na zasedanju lokalnog parlamenta biće razrešen i imenovan član Nadzornog odbora Istorijskog arhiva Pirot, a takođe biće imenovan i član Upravnog odbora ove institucije.
Na usvajanje će se naći i predlozi rešenja o razrešenju i imenovanju Upravnog i Nadzornog odbora Narodne biblioteke „Detko Petrov“.

Pored usvajanja izveštaja o radu Štaba za vanredne situacije za 2018. i Programa podrške verskim zajednicama za ovu godinu, na dnevnom redu sednice je i predlog Odluke o izradi izmena i dopuna plana detaljne regulacije kompleksa Radne zone Beleš.

Razmatranje i usvajanje predloga Odluke o utvrđivanju minimalne naknade za tekuće i investiciono održavanje zgrada i naknade za rad prinudno postavljenog profesionalnog upravnika na teritoriji opštine je takođe deo dnevnog reda sednice SO Dimitrovgrad.

P. Videnov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar