VIDEO: Vladica Dimitrov o zaključcima Opštinskog veća – Razmatran završni račun za 2018. godinu i plan postavljanja tezgi u Balkanskoj

Na sednici Opštinskog veća Opštine Dimitrovgrad, od pet tačaka koje su bile na dnevnom redu, izdvaja se utvrđivanje predloga odluke o završnom računu budžeta Opštine za 2018. godinu i razmatranje plana postavljanja tezgi i privremenih objekata na opštinskim javnim površinama.

Predlog završnog računa budžeta, kojim će Skupština opštine Dimitrovgrad utvrditi visinu ostvarenih prihoda i rashoda i finansijski rezultat budžeta, biće prosleđen na usvajanje Skupštini opštine. Po rečima predsednika opštine Vladice Dimitrova, očekuje se da predlog odluke o završnom računu budžeta bude na dnevnom redu Skupštine krajem juna.

This image has an empty alt attribute; its file name is 819-1024x683.jpg

U izjavi za medije, Dimitrov je istakao da završni račun budžeta za proteklu godinu pokazuje najveću prihodnu stranu ikada ostvarenu u opštini Dimitrovgrad, od ukupno 609 miliona dinara.

Opštinsko veće je odlučilo da plan postavljanja tezgi i privremenih objekata koji je bio pripremljen od strane Odeljenja za urbanizam, vrati na doradu. Planom je predviđeno da se tačno utvrdi lokacija postavljanja tezgi, pa je tako u Balkanskoj planirano ukupno 7 tezgi, od kojih jedna treba da bude postavljena na prostoru ispred nekadašnjeg SDK (današnja ekspozitura Uprave za trezor), dve tezge ispred KIC-a, dve tezge na spoju ulice Balkanske i Vuk Karadžić, i dve tezge treba da budu locirane ispred Galerije. U nameri je i lociranje četri do pet tezgi na mestu zvanom “Kanton” koje je nekada bilo u vlasništvu Železnica Srbije, koje trenutno Opština Dimitrovgrad potražuje od Direkcije za imovinu.

Takođe, predlog Opštinskog veća je da se odrede i lokacije za postavljanje tezgi ispred Doma kulture u Željuši, Poganovskog manastira, ugostiteljskih objekata Kapica u Lukavici i Lili hit u Trnskim Odorovcima, s obzirom da su to lokacije gde ima turista. Reč je o tezgama koje su tipske, uniformne i već su u upotrebi. Cena zakupa tezgi će biti 100 dinara po m2, po danu, a zakupci će biti registrovana poljoprivredna gazdinstva, pri čemu je namera Opštinskog veća da prednost u zakupu imaju gazdinstva registrovana na teritoriji opštine Dimitrovgrad. Dimitrov je pojasnio da na tezgama neće biti dozvoljena prodaja akcizne robe (kao naprimer rakije), niti proizvoda animalnog porekla, zbog zdravstvenog rizika.

Opštinsko veće je na istoj sednici utvrdilo predlog Programa podrške verskim zajednicama na teritoriji opštine Dimitrovgrad za 2019. godinu i usvojilo Pravilnik o četvrtoj izmeni Pravilnika o organizaciji poslova i sistematizaciji radnih mesta u organima i službama opštine Dimitrovgrad.

Novinar: Sergej Ivanov
Snimatelj: Stefan Pavić
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: Internet Portal FAR
maj 2019

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar