Plaćanje taksi u svim stanicama MUP-a, vozačka dozvola i na kućnu adresu

Od jula će građani koji podnose zahtev za izdavanje ili zamenu vozačke dozvole moći da se izjasne da li žele da im se ona dostavi na kućnu adresu, rekao je ministar Nebojša Stefanović. Zbog početka turističke sezone pušten u rad servis “kamere na graničnim prelazima” koji omogućava da se na sajtu MUP-a vidi uživo slika sa 13 prelaza, kako prenosi RTS.

Ministar unutrašnjih poslova, Nebojša Stefanović najavio je da je počela prva faza instaliranja sistema koji će građanima omogućiti da sve takse za izdavanje ličnih dokumenata plaćaju karticama na šalterima MUP-a, čime se izbegava odlazak u banku ili poštu.

Stefanović je, prilikom predstavljanja novih elektronskih usluga i veb servisa MUP, rekao da je to već omogućeno na pet najopterećenijih terminala na šalterima u Ljermontovljevoj ulici u Beogradu i da se nada da će vrlo brzo biti instalirani u svim policijskim stanicama u Srbiji.

To je potreba na koju su građani ukazivali, a time se i povećava efikasnost u radu i skraćuje čekanje, istakao je ministar.

Stefanović je najavio i da se uvodi podnošenje zahteva o neosuđivanosti iz kaznene evidencije elektronskim putem, bez odlaska u policiju, čime će se smanjiti pritisak na policijske šaltere.

Dodao je da se godišnje izda 750.000 takvih potvrda, a da je prva faza projekta, koja se odnosi na fizička lica, već spremna, dok se uskoro očekuje proširenje i na pravna lica – privredne subjekte.

Prema rečima Stefanovića, ispunjeno je i obećanje dato početkom godine i od jula će građani koji podnose zahtev za izdavanje ili zamenu vozačke dozvole moći da se izjasne da li žele da im se ona dostavi na kućnu adresu.

Izvor: RTS

Foto: pixabay.com

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar