a

Izložba radova mališana PU “8. septembar” u dimitrovgradskoj galeriji

Povodom obeležavanja jubileja 50 godina postojanja predškolske ustanove “8. septembar” u galeriji “Metodi Meta Petrov” u Dimitrovgradu je otvorena izložba dečjeg stvaralaštva pod nazivom “Ne ometaj, stvaram”.

This image has an empty alt attribute; its file name is 88-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 89-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 90-1024x683.jpg

Nakon pozdravne reči upravnika galerije Zorana Andonova i dimitrovgradskog akademskog slikara i magistra likovne umetnosti Ljubomira Nikolova, postavku je zvanično otvorila direktorka predškolske ustanove Vera Vasov. Ona je istakla da se zajedno sa decom piše istorija predškolskog vaspitanja i dodala:

“Ovo izložba je sastavni deo značajnog jubileja koji naša ustanova obeležava ove godine. Zajedno smo stvarali, družili se, igrali i na obostrano zadovoljstvo uradili ovu izložbu. Ovo je ujedno i prilika da budemo humani, jer naša izložba je humanitarnog karaktera, a sva sredstva će biti, preko fondacije “Zamisli život”, donirana jednoj porodici, kojoj je pomoć itekako potrebna”.

This image has an empty alt attribute; its file name is 91-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 92-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 93-1024x683.jpg

Ovo je treća ovogodišnja izložba, koju su deca, zajedno sa svojim vaspitačima, osmislila u proteklih 9 meseci.

Svi zainteresovani moći će da vide izložene radove dečjeg stvaralaštva do 14. juna.

Teodora Petrov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar