a

Uspeh Anite Pejev u kampanji „Kultura na dar“, blistao i fotoreporter FAR-a Stefan Pavić

Fotografija mlade dimitrovgrađanke Anite Pejev proglašena je za najbolju u kategoriji seniora u kampanji “Kultura na dar”. Ona je za fotografiju crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Kamenici dobila najveći broj bodova stručnog žirija.

This image has an empty alt attribute; its file name is 149-1024x683.jpg

Na istom konkursu i u istoj kategoriji učestvovao je i Stefan Pavić, snimatelj i fotoreporter portala FAR, kome je za fotografiju manastira Svetog Velikomučenika Dimitrija pripalo deveto mesto.

Konkurs je šestu godinu zaredom sprovelo Društvo za akademski razvoj iz Beograda. Nagrade su dodeljene i za najbolji film i najbolju fotografiju u kategoriji juniora i seniora. Najbolji rad po oceni publike je film “Dragoslav Mihajlović Vampir” autora Jovana Nedeljkovića iz Aleksinca.

Hram u staroplaninskom seli Kamenica (opština Dimitrovgrad) je od strane Zavoda za zaštitu spomenika kulture Niš evidentiran kao dobro koje uživa prethodnu zaštitu, a ovih dana se očekuje i početak izrade projekta za njegovu rekonstrukciju.

Sergej Ivanov

Foto: Anita Pejev / Stefan Pavić

Napisao/la

Sergej Ivanov je rođen u Dimitrovgradu (Caribrodu) 1975. godine. Po zvanju je doktor veterinarske medicine sa završenim specijalističkim kursom iz oblasti zaštite životne sredine, organske proizvodnje i primene participatornih metoda u ruralnom razvoju. Osnivač je Prirodnjačkog društva „Natura Balkanika“, kao i Udruženja za razvoj organske proizvodnje „Biobalkan“. Od 2002. godine aktivno je učestvovao u sprovođenju mnogih projekata u oblasti ruralnog razvoja, a naročito u oblasti očuvanja autohtonih rasa. Tokom studentskih dana pisao je za „Nezavisne novine“ iz Banjaluke. Autor je brojnih radova o očuvanju genetičkih resursa, kao i nekoliko edukativnih filmova o autohtonim rasama. Sa suprugom i dvoje dece održava farmu magaraca i ovaca kraj Dimitrovgrada. Od 2018. godine radi kao novinar-saradnik portala FAR.

Bez komentara

Ostavi komentar