Uspeh Anite Pejev u kampanji „Kultura na dar“, blistao i fotoreporter FAR-a Stefan Pavić

Fotografija mlade dimitrovgrađanke Anite Pejev proglašena je za najbolju u kategoriji seniora u kampanji “Kultura na dar”. Ona je za fotografiju crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Kamenici dobila najveći broj bodova stručnog žirija.

This image has an empty alt attribute; its file name is 149-1024x683.jpg

Na istom konkursu i u istoj kategoriji učestvovao je i Stefan Pavić, snimatelj i fotoreporter portala FAR, kome je za fotografiju manastira Svetog Velikomučenika Dimitrija pripalo deveto mesto.

Konkurs je šestu godinu zaredom sprovelo Društvo za akademski razvoj iz Beograda. Nagrade su dodeljene i za najbolji film i najbolju fotografiju u kategoriji juniora i seniora. Najbolji rad po oceni publike je film “Dragoslav Mihajlović Vampir” autora Jovana Nedeljkovića iz Aleksinca.

Hram u staroplaninskom seli Kamenica (opština Dimitrovgrad) je od strane Zavoda za zaštitu spomenika kulture Niš evidentiran kao dobro koje uživa prethodnu zaštitu, a ovih dana se očekuje i početak izrade projekta za njegovu rekonstrukciju.

Sergej Ivanov

Foto: Anita Pejev / Stefan Pavić

Napisao/la

Сергей Иванов е роден през 1975 година в Димитровград (Цариброд). Завършва Факултет по ветеринарна медицина и професионални курсове по опазване на околната среда, биологично производство и исползване на партиципативни методи в развитие на селските райони. Учредител е на природонаучно дружество „Натура Балканика”, както и на сдружението за развитие на биологично производство „Биобалкан”. От 2002 година активно участва в провеждане на много проекти в сферата на развитие на селските райони и особено в областта на опазването на местните породи домашни животни. Като студент е сътрудник на „Независне новине“ от Баня Лука. Автор е на няколко научни статии за опазване на генетични ресурси и документални филми за местните породи домашни животни. Със супругата си и двете деца отглежда магарета и овце във ферма край Цариброд. От 2018 година работи като журналист-сътрудник на портал ФАР.

Bez komentara

Ostavi komentar