Na Gradini zaplenjeno preko 50.000 evra

Niz deviznih prekršaja na graničnom prelazu Gradina kod Dimitrovgrada započet proteklog vikenda se nastavlja, pa su tako carinici u saradnji sa graničnom policijom 10. juna ove godine, na izlazu iz zemlje sprečili krijumčarenje neprijavljene gotovine u iznosu od preko 50.000 evra skrivene ispod sedišta, navode u Upravi carina.

This image has an empty alt attribute; its file name is 169-1024x683.jpg

Prekršaj je otkriven kada je na red za carinsku kontrolu stigao „audi“ nemačkih registarskih oznaka kojim je iz Nemačke, gde živi, ka Turskoj sam putovao 37-godišnji turski državljanin.

Na pitanje carinskih službenika koliko novca nosi sa sobom, putnik je rekao da ga uopšte nije poneo.

Sumnjajući u njegove reči, carinici su odlučili da detaljno pregledaju automobil, prtljag i putnika, a intuicija ih, kako se ispostavilo, nije prevarila.

Kontrolom „audija“ carinici su ispod prednjih sedišta otkrili tri crne kese sa više od 64.000 neprijavljenih evra, od čega je vozaču vraćen iznos od dozvoljenih 10.000 evra.

This image has an empty alt attribute; its file name is 170-1024x683.jpg

Iz Uprave carina podsećaju putnike da unos deviza u Srbiju nije limitiran, ali da su svi putnici u obavezi da prijave iznose veće od 10.000 evra kako pri ulasku, tako i pri izlasku iz zemlje.

Izvor i foto: Uprava carina Republike Srbije

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar