a

Prokupačko pozorište u četvrtak pred dimitrovgradskom publikom

Amatersko pozorište „Hranislav Dragutinović“ iz Prokuplja predstaviće se u četvrtak, 13. juna, pred dimitrovgradskom publikom komadom „Pozorište u Palanci iliti majmun i tragičar“.

Ovu satiričnu komediju je režirao Srđan Živković prema tekstu poznatog reditelja i dramskog pisca Radoslava Zlatana Dorića.

Početak predstave zakazan je u 19:30 sati u velikoj sali Centra za kulturu. Ulaz je slobodan.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar