a

Dodeljene nagrade najboljim učenicama

Opština Dimitrovgrad je po tradiciji dodelila nagrade najuspešnijim učenicama završnog razreda osnovne škole “Hristo Botev” i gimnazije “Sv. Kirilo i Metodije”.

Vladica Dimitrov, predsednik opštine Dimitrovgrad uručio je Tei Aleksov, učenici osnovne škole i Nini Sokolov, učenici gimnazije, laptop računare i tom prilikom im čestitao na uspehu i poželeo da nastave tako i u sledećoj fazi školovanja.

This image has an empty alt attribute; its file name is 229-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 230-1024x683.jpg

“Nadam se kada završe sve svoje školovanje da se i vrate u Dimitrovgrad, odnosno da pomognu i svojoj opštini”, poručio je Dimitrov.

Učenice generacije će takođe dobiti i stipendiju za sledeću godinu, što je po rečima Dimitrova stimulacija za njihovo dalje školovanje.

Nagrađene učenice su se zahvalile opštini na uručenim nagradama i podelile svoje planove za nastavak školovanja.

Sergej Ivanov

foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Sergej Ivanov je rođen u Dimitrovgradu (Caribrodu) 1975. godine. Po zvanju je doktor veterinarske medicine sa završenim specijalističkim kursom iz oblasti zaštite životne sredine, organske proizvodnje i primene participatornih metoda u ruralnom razvoju. Osnivač je Prirodnjačkog društva „Natura Balkanika“, kao i Udruženja za razvoj organske proizvodnje „Biobalkan“. Od 2002. godine aktivno je učestvovao u sprovođenju mnogih projekata u oblasti ruralnog razvoja, a naročito u oblasti očuvanja autohtonih rasa. Tokom studentskih dana pisao je za „Nezavisne novine“ iz Banjaluke. Autor je brojnih radova o očuvanju genetičkih resursa, kao i nekoliko edukativnih filmova o autohtonim rasama. Sa suprugom i dvoje dece održava farmu magaraca i ovaca kraj Dimitrovgrada. Od 2018. godine radi kao novinar-saradnik portala FAR.

Bez komentara

Ostavi komentar