a

U Dimitrovgradu održan prvi građanski protest „1 od 5 miliona“

Troje građana Dimitrovgrada okupilo se večeras na trgu Zorana Đinđića u centru grada na prvom protestu „1 od 5 miliona“ kako bi prema, njihovim rečima, iskazali nezadovoljstvo radom lokalne vlasti.

Organizator skupa Goran Hristov rekao je za portal Far da su glavni problemi sa kojima se suočavaju građani Dimitrovgrada loša materijalna situacija i nezaposlenost.

This image has an empty alt attribute; its file name is 267-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 268-1024x683.jpg

„Pojedinci imaju i dva do tri radna mesta, dok drugi nezaposleni nemaju elementarne uslove za život i ugrožena im je egzistencija. Takođe, slabo se ulaže u razvoj infrastrukture, u zdravstvo, nekima su ukinuta i socijalna davanja, što predstavlja veliki problem za stanovnike ovog malog mesta“ – istakao je Hristov.

Organizator protesta veruje da bi skup bio masovniji da pojedini građani opštine, kako naglašava, nisu bili ucenjivani i zastrašivani. Hristov je pozvao svoje sugrađane da se sledeće subote, u isto vreme i na istom mestu, pridruže protestima.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar