a

Pet medalja za atletičarke „Balkana“ na prvenstvu centralne Srbije u Kruševcu

Atletičarke „Balkana“ postigle su izuzetan uspeh osvajanjem 5 medalja na prvenstvu centralne Srbije u atletici u konkurenciji mlađih pionira i atletskih škola, koje je juče održano na stadionu „Radomir Micić Mice“ u Kruševcu.

U konkurenciji mlađih pionirki u disciplini skok u vis Jana Borisov je osvojila srebro sa ličnim rekordom 130 cm, a Selena Stamenov bronzu.

U nadmetanju atletskih škola u bacanju kugle Javani Ivković je pripalo zlato, Ivi Micev srebro, a Leni Petrović bronza.

Pored osvajačica medalja na takmičenju u Kruševcu nastipile su još dve mlade atletičarke dimitrovgradskog kluba. Anastasija Babić je zauzela 4. mesto u trci na 300 m., dok je Lana Dimitrov bila sedma u trci na 50 m. sa preponama.

This image has an empty alt attribute; its file name is 311-1024x683.jpg

Aleksandar Markov iz Atletskog kluba „Balkan“ nije krio zadovoljstvo ostvarenim rezultatima svojih atletičarki.

„Vredno radimo i treniramo, a kao rezultat svega toga su osvojene medalje. Nastavljamo dalje u istom ritmu i nadam se odličnim rezultatima već na Vidovdanskoj trci 28. juna u Leskovcu“ – kazao je za portal Far Markov.

A. Todorov

Foto: AK Balkan – Dimitrovgrad

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar