a

Besplatni mamografski pregledi u bosilegradskom Domu zdravlja

Od danas u prostorijama Doma zdravlja u Bosilegradu obavlja se besplatan mamografski pregled za sve zainteresovane žene starosti od 49 do 69 godina.

Pregledi se vrše na osnovu prethodno sastavljenih spiskova, ali još uvek nije kasno da zainteresovane dame zakažu termin za pregled, jer je mamograf na raspolaganju u narednom periodu kako bi sve pripadnice lepšeg pola koje žive na teritoriji opštine Bosilegrad proverile svoje zdravstveno stanje.

This image has an empty alt attribute; its file name is 324-1024x683.jpg

Prijavljivanje se obavlja u prostorijama opštinske administracije ili u Domu zdravlja uz ličnu kartu ili zdravstvenu knjižicu, koja ne mora biti overena.
Pregledi su organizovani na osnovu dogovora Doma zdravlja u Bosilegradu i Kliničkog centra u Nišu, a zahvaljujuci podršci opštine Bosilegrad.

This image has an empty alt attribute; its file name is 325-1024x683.jpg

Nadležni apeluju da je važno obaviti preventivni pregled, jer ako se kancer uoči na vreme izlečiv je u preko 90 odsto slučajeva.

B. Ivanov

Foto: Vladimir Kroif Zahariev

Napisao/la

Božidar Ivanov je rođen 1970. godine. Iako ekonomista po profesiji, potpuno se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u Ustanovi Centar kulture Bosilegrad u organizacionoj jedinici Radio-televizija Bosilegrad od 1998. godine, gde kao novinar-voditelj već 18 godina učestvuje u stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-voditelj od 1998. do 2016. godine u Radio Bosilegradu iza koga stoje sati i sati emisija, reportaža, intervjua... Saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Fokus, Televizije 017 i Bugarskog nacionalnog radija. Član NUNS-a, dobitnik novinarskih priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima. Učesnik na svim BBC-ovim školama i aktivni učesnik u očuvanju informisanja na bugarskom jeziku preko Komisije za informisanje Nacionalnog saveta bugarske nacionalne manjine Republike Srbije u predhodna dva saziva.

Bez komentara

Ostavi komentar