a

Budući srednjoškolci završili polaganje kombinovanog testa

Mali maturanti su danas polagali kombinovani test, koji podrazumeva zadatke iz fizike, biologije, hemije, istorije i geografije. Za rešavanje kombinovanog testa đaci su imali dva sata.

Test iz matematike učenici će polagati u četvrtak, 20. juna, pošto je test pripremljen da ga rešavaju juče, procurio u javnost, a kako je došlo do propusta i ko je odgovoran utvrđuju policija i tužilaštvo.

This image has an empty alt attribute; its file name is 351-1024x683.jpg

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da su u krađi testova iz matematike učestvovale tri ženske osobe i da je reč o školi u Zemunu, ali taj lanac još uvek nije utvrđen.

Preliminarni rezultati testova biće poznati 21., a konačni 27. juna.

Teodora Petrov

Foto: Stefan Pavić / Vladimir Krojf Zahariev

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar