Dimitrovgrad 30. juna domaćin basket turnira 3×3

U nedelju, 30. juna, u Sportskom centru Park u Dimitrovgradu biće održan kvalifikacioni turnir u basketu 3×3 koji se boduje za državna i evropska takmičenja. Mečevi će se igrati na terenu za mali fudbal, gde će biti montirana specijalna oprema za tu namenu.

U izjavi za portal Far Nenad Tanasijević, generalni sekretar 3×3 basket Srbija rekao je da je Dimitrovgrad izabran zbog toga što Sportski centar Park ispunjava sve uslove i poseduje neophodne kapacitete za organizaciju jednog ovakvog događaja.

„Naša zamisao je prvobitno bila da turnir organizujemo u centru grada, međutim nismo imali mogućnosti da instaliramo svu potrebnu opremu tamo. Ja sam lično boravio u Dimitrovgradu, video sam čime respolaže i onda smo doneli odluku da je najbolja lokacija za nadmetanje basketaša upravo Sportski centar Park“ – ističe Tanasijević.

On kaže da je maksimalan broj igrača po ekipi 4, tri plus jedna izmena i dodaje da po FIBA pravilima nije moguće menjati tim u toku takmičenja, čak i ukoliko dođe do povrede nekog igrača.

Nagradni fond turnira koji je priznat od strane KSS i FIBA je 90.000 dinara, a kotizacija po ekipi iznosi 4.000 dinara. Osim novčanih sredstava, najboljima će biti dodeljena sportska oprema Košarkaškog saveza Srbije.

Pobednik će se plasirati na završni turnir 3×3 karavana, koje će se se održati 18. avgusta u Novom Sadu. Turnir se organizuje u sklopu 3×3 Roda prvenstva Srbije.

Početak nadmetanja zakazan je za 12:00 časova, a ekipe se mogu prijaviti 24 časa pre početka takmičenja.

Sve dodatne informacije vezane za turnir i prijavu ekipa mogu se dobiti na telefon 060/0800444 ili na mail: [email protected].

A. Todorov

Foto: 3×3 basket Srbija

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar