a

RHMZ: Upozorenje na obilne pljuskove sa gradom

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda u periodu od 19. do 25. juna očekuju se obilni pljuskovi sa gradom na području cele Srbije. Upozoravaju da su prognozirane vremenske pojave opasne i da mogu prouzrokovati materijalnu štetu.

Zadržaće se nestabilno i sparno, uz lokalni razvoj sporopokretne oblačnosti koja će uslovljavati obilne pljuskove, kratkotrajan grad i jak vetar, sa najmanjom verovatnoćom u petak. Količina padavine biće izuzetno neujednačena, objavljeno je na sajtu RHMZ.

Izdato je i upozorenje za jug Banata, naročito na teritoriji Banatski Karlovac i Vršac, na jake pljuskove sa grmljavinom sa količinom padavina od 20 do 30 mm lokalno i više.

Teodora Petrov (Izvor: RHMZ)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar