a

U četvrtak 147. sednica Opštinskog veća opštine Dimitrovgrad

Predsednik Opštinskog veća opštine Dimitrovgrad Vladica Dimitrov, zakazao je za četvrtak, 20. jun, u 9:00 časova, 147. sednicu.

Pred većnicima će se naći desetak tačaka, među kojima su predlozi odluka o Opštinskom veću, Opštinskoj upravi i o javnoj raspravi, kao i program korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine na teritoriji opštine.

Na dnevnom redu sednice je i usvajanje izveštaja Komisije za sprovođenje Programa korišćenja sredstava fonda za privredni razvoj, a biće razmatrana odluka o izmenama i dopunama Statuta JP “Komunalac”, Poslovnik o radu Skupštine opštine i odobrenje za investiciono održavanje galerije.

Na sednici veća biće razmatrani i zahtevi desetak mesnih zajednica, Udruženja građana, pravnih i fizičkih lica.

P. Videnov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar