a

U subotu u Radejni premijera dokumentarnog filma “Radejna – ognjište života”

Agencija za kinematografsku i televizijsku produkciju DIP Production, Crveni krst Dimitrovgrad i Mesna zajednica Radejna Vas pozivaju na premijeru dokumentarnog filma “Radejna – ognjište života”. Ovaj filmski događaj biće organizovan u subotu, 22. juna u 21:00 čas u prostorijama nekadašnje škole u selu Radejna.

“Radejna – ognjište života” će Vam predstaviti atmosferu planinskog sela Radejna na samo nekoliko kilometara od Dimitrovgrada sa svojim zaboravljenim pričama meštana i njihovih radosti, boli, bitaka i želje za budućnošću.

This image has an empty alt attribute; its file name is 339-3-1024x683.jpg

Producent filma je Danijela Apostolov Videnov, a režiser Petar Videnov.

Film je izrađen na bugarskom jeziku i sufinansiran je od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije na konkursu za informisanje na jezicima nacionalnih manjina u 2018. godini.

Marija Goceva

Foto: Milana Videnov

Napisao/la

Marija Goceva je rođena 1976. godine u Sofiji, R. Bugarska. 2001. godine završava Novi bugarski univerzitet, smer „Personalizovano audio-vizuelno novinarstvo“, ali je ljubav prema pisanoj reči usmerava ka oblasti PR-a. Još kao studentkinja radi u reklamnim odeljenjima radija „Klasik FM“ i „Veselina“. U periodu 2004-2005 radi kao menadžer PR, Marketing i Reklamu za predstavnika motornih ulja Valvoline u Bugarskoj. U vode medijskih komunkacija ulazi kao ekspert PR i Komunikacije na tv-kanalu GTV i u televiziji Re:TV. Radi kao freelancer ekspert PR i Komunikacije, eksperimentišući u različitim oblastima korporativnih komunikacija – tekstopisac modnog žurnala nakita VELMAR, medijskog prikaza drugog singla rok-grupe Siluet – „Kako vrištiš“, fondacije „Petja Ivanova“ – podrška porodicama sa reproduktivnim problemima. Osniva sajt Гоцеви от Цариброд, sa ciljem da se predstavi i sačuva prošlost jedne od najstarijih caribrodskih porodica, čiji su koreni iz sredine 19. veka i čiji je potomak. Osim pisanja, njena strast je i grafički dizajn. 2013. godine završava jednogodišnju postdiplomsku obuku grafičkog dizajna u okviru programa „Ja mogu više“ Ministarstva rada i socijalne politike R. Bugarske. Učestvuje u stvaranju digitalne arhive „Stari Caribrod“ u saradnji sa virtuelnim muzejem „Caribrod“ – čiji je cilj da se omogući besplatan internet pristup periodici, dokumentima, knjigama, fotografijama i ličnim uspomenama, vezanim za istorijsku prošlost i da se pruže nove mogućnosti za izučavanje života i svakodnevice Caribrođana u različitim oblastima. Marija Goceva je srećno udata i ima kći tinejdžerku.

Latest comments
 • Ponosna na mlade ljude, velike entuzijaste i profesionalce, koji sa puno ljubavi uspevaju da sačuvaju duh, tradiciju, običaje, kulturu rodnoga kraja, smeštajući je u nezaborav.

  Veliko hvala !

  Sa poštovanjem,

  Biljana Milanov Stojanović

 • Ponosna na mlade ljude, velike entuzijaste i profesionalce, koji sa puno ljubavi uspevaju da sačuvaju duh, tradiciju, običaje, kulturu rodnoga kraja, smeštajući je u nezaborav.

  Veliko hvala !

  Biljana Milanov Stojanović

Ostavi komentar