VIDEO: Od 20. juna autobusi Jeremić prevoza ne saobraćaju na teritoriji opštine Dimitrovgrad, linije Pirot – Dimitrovgrad redovne

Autobusi Jeremić prevoza od danas, 20. juna ne saobraćaju na teritoriji opštine Dimitrovgrad. Razlog o obustavi saobraćaja leži u tome što je ugovor između opštine i pomenutog prevoznika istekao 19. juna i nije produžen. Autobusi na relaciji Pirot – Dimitrovgrad i obratno saobraćaju redovno, jer je ta deonica u nadležnosti Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, izjavio je za Far Dragan Jeremić, direktor Jeremić prevoza.

Prema novom zakonu o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, Opština Dimitrovgrad više neće moći, kao do sada, da raspisuje nabavke za pružaoce usluga javnog prevoza, već će to morati da reguliše kroz javno privatno partnerstvo ili koncesiju sa elementima javno privatnog partnerstva. Ovo je za portal Far kazao predsednik opštine Vladica Dimitrov.

This image has an empty alt attribute; its file name is 360-1024x683.jpg

Dimitrov ističe da je ugovor između opštine i Jeremić prevoza istekao 19. juna i time se strvorio problem kako će se rešiti pitanje prevoza do okončanja postupka koncesije. Naglašava da je Jeremić prevoz tražio od opštine povećanje subvencija za prevoz i da u budžetu nema predviđenih sradstava za veće subvencije.

„Ukoliko se na neki način dogovorimo sa njim i ove godine ostaće ovako kako je bilo, a ako ne, probaćemo da se dogovorimo sa nekim drugim prevoznikom. Autobuske linije od Dimitrovgrada prema selima, prigradskim naseljima i ka graničnom prelazu Gradina su u nadležnosti lokalne samouprave, a od Dimitrovgrada ka Pirotu u nadležnosti resornog ministarstva“ – kaže predsednik opštine.

Novinar: Aleksandar Todorov
Snimatelj: Stefan Pavić
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: Internet Portal FAR
jun 2019

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar