VIDEO: Vladica Dimitrov o 147. sednici Opštinskog veća

Na dnevnom redu današnje sednice Opštisnkog veća opštine Dimitrovgrad našlo se desetak tačaka, među kojima je i program korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine na teritoriji opštine. Prema rečima predsednika opštine Vladice Dimitrova, ovaj program zahteva saglasnost Ministarstva za zaštitu životne sredine, predlog opštine je da se 10.125.000 dinara odvoji za prečistač otpadnih voda, a 5 miliona za drugu fazu katastra kanalizacione mreže od granice do prečistača u naselju Beleš.

Opštinsko veće je prihvatilo stav komisije za sprovođenje Programa korišćenja sradstava Fonda za privredni razvoj. Prema ovoj odluci, opština će iz budžeta izdvojiti sredstva za isplatu kamata na kredite za tekuću likvidnost i zapošljavanje novih lica kod privrednih subjekata u gradu,

Većnici su, između ostalog, usvojili odluku o prenosu sredstava iz budžeta opštine u budžet Nacionalnog saveta bugarske nacionalne manjine u iznosu od 600.000 dinara. Opština će jedan deo sradstava usmeriti ka finansiranju Kancelarije Nacionalnog saveta u Dimitrovgradu, dok će drugi deo biti namenjen za programe koji će se raspisivati prema nevladinom sektoru od strane Nacionalnog saveta. Opštinsko veće nije prihvatilo odluku da finansira list „Novo Bratstvo“, jer kako je naveo Dimitrov, lokalna samouprava ima poseban konkurs za sufinansiranje medijskih sadržaja i nema mogućnost da izdvaja dodatna sredstva za medije van tog konkursa.

Na zasedanju su razmotreni i zahtevi mesnih zajednica, Udruženja građana, pravnih i fizičkih lica.

Opširnije o zaključcima Opštinskog veća za portal Far govori Vladica Dimitrov, predsednik opštine.

Novinar: Aleksandar Todorov
Snimatelj: Stefan Pavić
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: Internet Portal FAR
jun 2019

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar