a

Dodeljene diplome maturantima gimnazije

U dimitrovgradskoj gimnaziji “Sveti Kirilo i Metodije” organizovana je dodela diploma učenicima koji su završili četvorogodišnje školovanje.

Snežana Simeonov, direktor gimnazije, čestitala je maturantima na položenom zrelosnom ispitu i zahvalila se razrednim starešinama koji su vodili učenike tokom školovanja u gimnaziji.

This image has an empty alt attribute; its file name is 382-1024x683.jpg

Maturantima se obratio i Dejan Milev, većnik za kulturu i informisanje Opštinskog veća u Dimitrovgradu, poželeo im uspeh prilikom upisa na željene fakultete i ujedno ih obavestio o mogućnostima korišćenja stipendije.

This image has an empty alt attribute; its file name is 383-1024x683.jpg

Diplome je preuzelo ukupno 60 učenika.

This image has an empty alt attribute; its file name is 384-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 385-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 386-1024x683.jpg

Sergej Ivanov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Sergej Ivanov je rođen u Dimitrovgradu (Caribrodu) 1975. godine. Po zvanju je doktor veterinarske medicine sa završenim specijalističkim kursom iz oblasti zaštite životne sredine, organske proizvodnje i primene participatornih metoda u ruralnom razvoju. Osnivač je Prirodnjačkog društva „Natura Balkanika“, kao i Udruženja za razvoj organske proizvodnje „Biobalkan“. Od 2002. godine aktivno je učestvovao u sprovođenju mnogih projekata u oblasti ruralnog razvoja, a naročito u oblasti očuvanja autohtonih rasa. Tokom studentskih dana pisao je za „Nezavisne novine“ iz Banjaluke. Autor je brojnih radova o očuvanju genetičkih resursa, kao i nekoliko edukativnih filmova o autohtonim rasama. Sa suprugom i dvoje dece održava farmu magaraca i ovaca kraj Dimitrovgrada. Od 2018. godine radi kao novinar-saradnik portala FAR.

Bez komentara

Ostavi komentar