a

U subotu u Dimitrovgradu drugi protest „1 od 5 miliona“

Na trgu doktora Zorana Đinđića, u centru Dimitrovgrada, u subotu, 22. juna, u 18:00 časova biće održan drugi građanski protest „1 od 5 miliona“.

Organizator skupa Goran Hristov izjavio je za portal Far da će iskoristiti protestni skup kako bi pred lokalnu vlast izneo zahteve za otvaranje novih radnih mesta, za bolji životni standard građane Dimitrovgrada i protiv stranačkog zapošljavanja.

Hristov se nada da će protest biti masovniji od prethodnog i pozvao sugrađane da mu se priključe u što većem broju, kako bi, prema njegovim rečima, zajedničkim snagama uticali na opštinsko rukovodstvo da pokrene neke stvari na bolje.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar