Bosilegrad drugi, Vranje pobenik takmičenja “Srbija u ritmu Evrope”

Predstavnice Vranja osvojile su prvo mesto na popularnom muzičkom takmičenju “Srbija u ritmu Evrope” održanog u Vrnjačkoj Banji u konkurenciji 24 gradova. Vranjanke su dobile najveći broj glasova publike i žirija i postale apsolutne pobednice.

Predstavljajući Grčku, desetočlana ekipa iz Bosilegrada predvođena vokalnim solistom Dobrim Milanovim osvojila je visoko drugo mesto. Milanov je otpevao pesmu “Opa” Georgiosa Alekosa. Ovo je drugo ušće Bosilegrada na takmičenju “Srbija u ritmu Evrope”, a učešće talentovanih Bosilegrađana u Vrnačkoj Banji podržala je ova opština.

This image has an empty alt attribute; its file name is 401-683x1024.jpg

Reč je o najvećem muzičkom nadmetanju ove vrste u Srbiji, koje ima za zadatak da predstavi zemlje Evrope, Ambasadore u vidu intervjua, decu koju pevaju na maternjim jezicima evropskih zemalja, njihove gradove, i intervjue gradonačelnika i predsednika opština. Ovo takmičenje se održava od 2008. godine i realizuje se u skladu sa Evropskom poveljom o učešću mladih u javnom životu na lokalnom i regionalnom nivou, Belom knjigom EU o mladima, Nacionalnom strategijom i Akcionim planom za mlade.

Manifestacija je održana uz direktan prenos na Prvoj televiziji, uz milionski auditoriju, a sve takmičare ocenjivaao žiri svih gradova, kao i publika, SMS porukama.

Zahvaljujući ovoj pobedi Vranje će naredne godine biti domaćin takmičenja “Srbija u ritmu Evrope”, a ekipa portala FAR čestita pobednicima, ali i drugoplasiranoj ekipi iz Bosilegrada, koja je dostojno predstavila svoj grad.

P. Videnov 

Foto: Opština Bosilegrad / Srbija u ritmu Evrope

Napisao/la

Петър Виденове е роден през 1970 година. Макар и агроном по професия, изцяло се посвещава на журналистиката. Журналистическата си кариера започва през 1995 г. в радио-телевизия Цариброд, където като журналист, водещ и редактор вече 21 години участва в създаването на различни радио и телевизионни предавания, документални филми, репортажи и интервюта на български и сръбски език. Виденов особено се отдава на опазването на културата и традицията на българското национално малцинство в Сърбия. Журналист-редактор (1999-2000), член на редколегията (2000-2002), главен и отговорен редактор на РТВ Цариброд (2002-2003) и (2009-2011). Дългогодишен сътрудник на Издателство „Братство“ и едноименния седмичник на български език. Сътрудничи с електронни и печатни медии в Сърбия и България, а особено с националната телевизия РТС – „ТВ журнал на български език“. Той е кореспондент на българското национално списание „Лов и риболов“. С агенцията за кинематографична и телевизионна продукция „Positive Production“ от Димитровград изготвя документални филми и предавания – режисьор и сценарист на филмите „Трио Форте“ и „Златан Дудов“. Той е един от основателите на сдружение на гражданите „Емблема“ и Интернет портала „Фар“. Занимава се с публицистика. Автор на книгата „По ловджийски“. Член на Независимото сдружение на журналистите на Сърбия и Международната федерация на журналистите (IFJ). Лауреат на значими журналистически награди и признания на домашни и международни медийни фестивали.

Bez komentara

Ostavi komentar