a

Bosilegrad drugi, Vranje pobenik takmičenja “Srbija u ritmu Evrope”

Predstavnice Vranja osvojile su prvo mesto na popularnom muzičkom takmičenju “Srbija u ritmu Evrope” održanog u Vrnjačkoj Banji u konkurenciji 24 gradova. Vranjanke su dobile najveći broj glasova publike i žirija i postale apsolutne pobednice.

Predstavljajući Grčku, desetočlana ekipa iz Bosilegrada predvođena vokalnim solistom Dobrim Milanovim osvojila je visoko drugo mesto. Milanov je otpevao pesmu “Opa” Georgiosa Alekosa. Ovo je drugo ušće Bosilegrada na takmičenju “Srbija u ritmu Evrope”, a učešće talentovanih Bosilegrađana u Vrnačkoj Banji podržala je ova opština.

This image has an empty alt attribute; its file name is 401-683x1024.jpg

Reč je o najvećem muzičkom nadmetanju ove vrste u Srbiji, koje ima za zadatak da predstavi zemlje Evrope, Ambasadore u vidu intervjua, decu koju pevaju na maternjim jezicima evropskih zemalja, njihove gradove, i intervjue gradonačelnika i predsednika opština. Ovo takmičenje se održava od 2008. godine i realizuje se u skladu sa Evropskom poveljom o učešću mladih u javnom životu na lokalnom i regionalnom nivou, Belom knjigom EU o mladima, Nacionalnom strategijom i Akcionim planom za mlade.

Manifestacija je održana uz direktan prenos na Prvoj televiziji, uz milionski auditoriju, a sve takmičare ocenjivaao žiri svih gradova, kao i publika, SMS porukama.

Zahvaljujući ovoj pobedi Vranje će naredne godine biti domaćin takmičenja “Srbija u ritmu Evrope”, a ekipa portala FAR čestita pobednicima, ali i drugoplasiranoj ekipi iz Bosilegrada, koja je dostojno predstavila svoj grad.

P. Videnov 

Foto: Opština Bosilegrad / Srbija u ritmu Evrope

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar