a

Sa protesta upućena poruka opoziciji

U Dimitrovgradu je održan drugi po redu protest „1 od 5 miliona“. Malom broju okupljenih na trgu doktora Zorana Đinđića, obratio se Goran Hristov, koji je i protekle subote bio na istom mestu. Hristov je poručio građanima da se ne plaše i da slobodno izađu na protest.

Ipak, ovo okupljanje je karakteristično po tome što je osnovna poruka u obraćanju Hristova, bila upućena opozicionim strankama u Dimitrovgradu, a ne vladajućoj stranci.

This image has an empty alt attribute; its file name is FAR_8183-1024x683.jpg Goran Hristov, organizator protesta

“Želim da obavestim sve građane da nema opozicije u Dimitrovgradu. Gospoda koja je u opoziciji nema hrabrosti da izađe i podrži ovaj protest”, izjavio je Hristov i dodao da je kontaktirao predstavnike opozicionih stranaka, ali da su ga oni ubeđivali da na proteste još uvek ne izlazi.

Goran Hristov protest “1 od 5 miliona” u Dimitrovgradu ne vidi kao građanski, već kao politički jer ga organizuje u svojstvu predstavnika Pokreta za preokret, koji je registrovan 2015. godine i na čijem čelu je Janko Veselinović.

On je kao otežavajuću okolnost, naveo obavezu da plati licencirano obezbeđenje u slučaju okupljanja većeg broja ljudi , jer u suprotnom bi mogao da bude kažnjen u iznosu od 50.000 do 100.000 dinara.

This image has an empty alt attribute; its file name is FAR_8180-1024x683.jpg

Na pitanje novinara FAR-a da li uskoro može da se očekuje na protestu i učešće govornika iz Beograda, Hristov je najavio mogućnost učestvovanja Janka Veselinovića, predsednika Pokreta za preokret, i pozvao građane da se sledeće subote u 18 sati okupe na istom mestu.

Sergej Ivanov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Sergej Ivanov je rođen u Dimitrovgradu (Caribrodu) 1975. godine. Po zvanju je doktor veterinarske medicine sa završenim specijalističkim kursom iz oblasti zaštite životne sredine, organske proizvodnje i primene participatornih metoda u ruralnom razvoju. Osnivač je Prirodnjačkog društva „Natura Balkanika“, kao i Udruženja za razvoj organske proizvodnje „Biobalkan“. Od 2002. godine aktivno je učestvovao u sprovođenju mnogih projekata u oblasti ruralnog razvoja, a naročito u oblasti očuvanja autohtonih rasa. Tokom studentskih dana pisao je za „Nezavisne novine“ iz Banjaluke. Autor je brojnih radova o očuvanju genetičkih resursa, kao i nekoliko edukativnih filmova o autohtonim rasama. Sa suprugom i dvoje dece održava farmu magaraca i ovaca kraj Dimitrovgrada. Od 2018. godine radi kao novinar-saradnik portala FAR.

Bez komentara

Ostavi komentar